Tramvai şi-amar de maşinile noastre

Tramvai şi-amar de maşinile noastre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Când dai prin groapa X din oraş, rămâi cu 0 bani în buzunar * Acesta e jocul pe care îl propun autorităţile oraşului şoferilor *

Vă propunem astăzi un nou episod din lungul serial al străzilor pe care nu se poate circula din Galaţi. Şantierele ISPA ori ne-au închis străzi, ori ne-au lăsat în urmă superbe gropi de băgat roţile maşinilor. Dar pe lângă aceste lucrări, şoferii gălăţeni au şi alte motive să încetinească brusc, să ocolească, să meargă cu viteza melcului şi, evident, să înjure zdravăn autorităţile.

Astăzi vă prezentăm cum arată porţiuni însemnate din străzile Galaţiului la trecerile peste calea ferată sau peste liniile de tramvai.

Dincolo de sediul Vămii Galaţi, calea ferată pur şi simplu omoară nervii şoferilor (FOTO 2). Nu se poate trece decât cu viteza întâi, dar şi aşa trebuie să fii atent să alegi culoarul cel mai potrivit. Dacă e noapte şi nu ştii zona ai toate şansele să îţi laşi vreo roată în mijlocul drumului

Ne-am permis să ne jucăm cu această poză (FOTO 1) pentru simplul motiv că acesta e primul impuls pe care îl ai atunci când treci prin intersecţia Traian cu Basarabiei: să joci „X şi 0” printre şinele de tramvai. E clar că cineva se joacă pur şi simplu cu şoferii şi le verifică dibăcia la volan. Dibăcia în a evita capcanele, evident.

Asta e deja clasică. Pe centură, aproape de intrarea în Coşbuc (FOTO 3) nu ai doar cale ferată, ci şi macadam. Combinate cu gropi adânci. Reţeta  perfectă pentru stricat suspensiile maşinii. Trebuie să fii foarte atent atât la tren, cât şi la evitat craterele.

În faţă la McDonald’s (FOTO 4) nu ar fi vreo problemă dacă cei cu transportul în comun nu ar face staţie imediat după curbă, obligând şoferii să meargă pe linia de tramvai. Cei mai norocoşi sunt cei cu maşini cu trapă, că nu se lovesc cu capul de tavan când trec prin aceste hârtoape.

Pe Siderurgiştilor, în apropiere de Spitalul de Pediatrie (FOTO 5), trebuie să fii cu ochii în patru să nu loveşti vreun arheolog care lucrează la dezgroparea trecutului. Cum? Nu e niciun şantier arheologic în zonă? Păi şi gropile alea de unde sunt?

Şi în Doja e distracţie (FOTO 6). Liniile de tramvai se completează fericit cu canalizările. Rezultatul? Îl ştim cu toţii.

Citit 1294 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.