Ce flori îi oferi unei femei în această primăvară

Ce flori îi oferi unei femei în această primăvară
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O floare este calea de a ajunge la inima unei femei pentru a așeza liniștea și împlinirea interioară în suflete. O vreme propice, cu razele soarelui pătrunzând prin ferestrele larg deschise, luna martie este nu numai luna florilor, ci și a femeii și ce e mai frumos decât o atenție oferită cu căldură.

Primăvara ne oferă o varietate de modele florale din care puteți alege. Oferind o floare doar la zile speciale pare cam puțin. Dacă vrei să te afirmi, trebuie să o iei prin surprindere. De aceea, acest anotimp vine cu idei nenumărate de flori specifice sezonului, care nu vă vor dezamăgi. O plantă adesea uitată, dar cu o istorie vastă în spate este floarea de nu-mă-uita. Originară în Noua Zeelandă, trăiește pentru o perioadă scurtă de timp. Este o plantă care celebrează atât culoarea albastră, cât și nuanțele de roz sau alb. Existența sa gravitează în jurul unei legende germane din secolul al XV-lea în care această floricică râvnea atenție de la Dumnezeu și striga cu toată forța: ”Doamne, nu mă uita.” Și atunci Dumnezeu i-a pus numele nu-mă-uita. În urma acestei legende, îndrăgostiții au început să poarte în piept o floare de nu-mă-uita, să le amintească de persoana iubită. Concomitent, bunicii plantau sămânța în grădină, pentru ca existența lor să dăinuie în eternitate în memoria nepoților. În zilele noastre, este purtată de femei pentru a-și exprima sentimentele față de parteneri, așa că, dacă voi, bărbații, vă îndoiți în privința a ceea ce puteți să-i oferiți, această floare își va face efectul seducător asupra femeii râvnite.

O altă opțiune bună sunt lalelele de un roșu aprins dacă vrei să îți arăți iubirea. Ele reprezintă muzele pictorilor din generație în generație. În timp ce roșul este culoarea cea mai crescută în grădinile românești, lalelele variază între diferite nuanțe calde și vibrante. Un mix de culori în vaza unei femei reprezintă interesul pe care bărbatul i-l poartă acesteia.

Mireasma unică a narciselor te va lăsa mai fericită și cu o stare de spirit mai bună. Se spune că florile îți pot modela starea în așa fel încât să experimentezi încântarea la văzul și mirosul lor îmbietor. Acestea oferă un strop de culoare în ambientul camerei tale.

O floare răpitoare atât de oxigen, dacă te gândești că îți taie respirația, cât și de design, fiindu-ți mai mare dragul să o privești și acaparând întreaga cameră cu frumusețea ei este fermecătoarea zambilă. Laitmotiv în bine-cunoscutul poem al lui T.S. Eliot “Waste land”, ea iese în evidență prin parfumul său irezistibil și prin grădina zambilelor care era parcă raiul pe pământ. Dacă intenționezi să oferi o zambilă unei doamne speciale, cu siguranță zambila va simboliza sursa sa de inspirație și poate chiar viitoarea sa creație artistică.

Dacă ți-ai făcut o idee asupra florilor care umblă prin mintea bărbaților când se gândesc să i le ofere unei doamne în anotimpul primăverii, aspectul care te poate salva de la o situație neplăcută este alegerea potrivită a culorii florilor. De la alb care semnifică puritatea, iar în contexte romantice - dragostea nemuritoare și loialitatea, virtuți mai adânci decât pasiunile trecătoare, la galben care și-a schimbat simbolismul în timp. Dacă în Evul Mediu sugera invidia și trădarea, acum galbenul aduce o notă mai optimistă și este un mod de a spune “mulțumesc.” Astfel, persoana dragă va simți că este specială în viața ta și te va ține mereu aproape. Iar movul transmite dragoste la prima vedere și despre aceasta femeia își va aminti totdeauna.

Fie ca această primăvară să ofere un plus de culoare în viața celor îndrăgostiți și să lumineze inimile ce pâlpâie neîncetat în așteptarea persoanei dragi.

Citit 920 ori Ultima modificare Marți, 07 Martie 2023 10:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.