Ce vor locatarii din Micro 20

Ce vor locatarii din Micro 20
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ca multe alte zone din Galaţi, cartierele Micro 20 şi Micro 21 îşi duc liniştit traiul de pe o zi pe alta. Oamenii îşi văd de ale lor, nu sunt scandaluri decât în limita acceptabilului, iar conflictele sunt aplanate uşor. Este una dintre zonele în care nu sunt probleme majore cu liniştea şi ordinea publică. Sunt, totuşi, tot felul de nevoi despre care oamenii din cartier ne-au vorbit miercuri la întâlnirea „Vieţii libere” cu cititorii.

Parcări şi gunoi protejat

Mulţumiţi de regularitatea cu care se ridică gunoiul, unii locatari ai blocului E susţin însă că pubela este prea expusă.

„Din cauza curentului, în zilele cu vânt puternic gunoiul zboară în toate direcţiile. Pereţii ridicaţi în jurul gunoiului nu numai că nu protejează, ci şi creează vârtejuri în care se angrenează pungile şi gunoaiele uşoare. Ar trebui făcut în aşa fel încât să se protejeze mai bine locul, pentru că e un adevărat focar de infecţie, mai ales vara. Cred că nici pentru cei de la Ecosal nu e prea plăcut să adune gunoiul de pe toată strada”, a explicat doamna Maria, de la blocul E1 din Micro 20.

O altă problemă cu care se confruntă locatarii din zonă este cea a locurilor de parcare. Anul trecut, pe străzile dimprejur au fost amenajate spaţii de parcare pe foste spaţii verzi lăsate în paragină, care se dovedesc binevenite.

„Trebuia să continue cu acest proiect pe străzile de la toate blocurile pentru că vedeţi cum se îngrămădesc maşinile aici şi nici nu mai rămâne loc să se treacă. Iarna e şi mai greu pentru că şi zăpada pune piedici, aşa că ar trebui ca Primăria să se ocupe în continuare de aceste locuri de parcare. Ar fi şi traficul mult mai aerisit”, este de părere domnul Mihai C., din Micro 20.

Un parc pentru copii

O problemă foarte sensibilă este cea a parcurilor pentru copii. În zonă nu există decât un singur parc, cel de lângă piaţa din Micro 20, care, tocmai din acest motiv, este foarte aglomerat. Culmea, există chiar spaţii care s-ar preta pentru o asemenea investiţie, cum e cel din fotografia prezentată alături.

Locatarii din zonă spun că e o zonă liniştită, în spatele blocurilor E şi că ar fi nimerit dacă cineva s-ar ocupa să facă tot ce trebuie acolo pentru ca şi copiii din zonă să aibă unde să se joace.

Citit 1374 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.