„N-au avut curajul să apară la festivităţi”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Investiţii în educaţie cu buget la limita supravieţuirii, profesori cu salarii micşorate cu 25 la sută (în loc să fie mărite cu 50 la sută), reduceri de personal, comasarea şcolilor.

Dacă ar fi venit la deschiderea şcolilor, politicienii ar fi trebuit să găsească şi curajul să vorbească despre aceste subiecte. Sindicaliştii consideră că nimeni sau foarte puţini şi-au asumat acest risc.

Constantin Ciosu, preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale, ne-a spus, ieri, la prânz, că nu are semnale privind participarea în masă a politicienilor la deschiderea anului şcolar.

„Mă îndoiesc că au avut curajul să apară la festivităţi”, ne-a declarat sindicalistul, apreciind că şcolile şi-au văzut singure de organizarea primei zile de cursuri.

„Am intenţionat să-i sancţionăm astfel pentru că politicienii nu au răspuns la apelul cadrelor didactice, când a fost nevoie. Prima zi de şcoală e doar un moment festiv şi, după cum s-a văzut de atâtea ori, oamenii politici îşi amintesc de noi doar la momentele festive”, ne-a declarat şi preşedinta Sindicatului „Spiru Haret” Galaţi, Alexandrina Diaconescu.

Nici dumneaei nu ştia ca ieri să fi protestat vreun cadru didactic în prezenţa vreunei feţe politice.

Citit 1336 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.