Visul primei zile de şcoală

Visul primei zile de şcoală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Codiţe zvelte sau tunsoare băieţească, uniforme alb-roşu, munţi de flori, aparate foto şi parcă mai mulţi părinţi decât toţi elevii la un loc, semn că încrederea în şcoală nu se zdruncină la prima rafală de vânt.

Aşa a arătat ieri, curtea Şcolii 28 „Mihai Eminescu”, ca şi a tuturor celor care şi-au respectat tradiţia festivităţilor din prima zi a anului şcolar. Elevii şi părinţii s-au bucurat, totuşi, că… începe şcoala, iar marja de jumătate de oră, recomandată de ministrul Educaţiei pentru „deschiderea anului”, a fost frumos depăşită.

Cel puţin în cazul Şcolii 28, motivele au fost întemeiate. Conducerea instituţiei nu doar că i-a întâmpinat cum se cuvine pe oaspeţii săi, că a mulţumind comunităţii locale – cu alte cuvinte părinţilor, reprezentanţilor Poliţiei şi celor de la Biserica „Trei Ierarhi”, din apropiere – însă directoarea Camelia Bucşă a avut şi multe noutăţi să le împărtăşească elevilor.

În primul rând, iniţierea unui program „After School”, la ciclul primar, apoi posibilitatea practicării orelor de educaţie fizică pe noul teren de sport din curte, amenajat sub un balon gonflabil.

Totuşi, elevii de clasa a VIII-a s-au bucurat cel mai mult atunci când au aflat că vor termina cursurile cu o săptămână mai devreme decât ceilalţi colegi – o schimbare adusă de Ministerul Educaţiei pe ultima sută de metri ai vacanţei.

Deşi nu s-a cântat imnul României, copiii de la clasele mai mici au avut propriul lor program artistic – o melodie cu un vis frumos pe care îl găsesc după ce deschid poarta şcolii.

Şi, cu siguranţă, niciun ministru din lume, cu niciun discurs pompos-scorţos n-ar fi putut opri Podul de flori, pe sub care s-au bulucit bobocii claselor I, primind botezul luminos al primei zile de cursuri.

Iar dacă, ieri, şcoala a început cu adevărat, în ciuda greutăţilor, e un semn bun că visul de dincolo de poartă, pe care îl aşteaptă şi elevii, nu e prea departe.

Citit 831 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.