Decontările pentru gălățenii care găzduiesc refugiați, până la sfârșitul lunii

Decontările pentru gălățenii care găzduiesc refugiați, până la sfârșitul lunii
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Gălățenii care găzduiesc refugiați din Ucraina mai pot primi bani de la stat pentru cazare și masă (50/20 lei pe zi) doar până la sfârșitul acestei luni.

De la 1 mai, cei ce vor primi banii pentru cazare și hrană vor fi chiar refugiații ucraineni, nu gazdele lor, ca acum.

Conform OUG 22/2023, „persoanele fizice care au găzduit, până la data de 30 aprilie 2023, cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana și cazarea în valoare de 20 de lei/ zi/ persoană găzduită pentru hrană și 50 de lei/ zi/ persoană găzduită pentru cazare dacă depun cereri în acest sens”, respectând mecanismul de decontare din HG 336/2022, menționează avocatnet.ro.

Pentru a beneficia de decontarea sumelor pentru asigurarea cazării și hranei, cei ce găzduiesc refugiați trebuie să depună, la primăria de care aparțin, o cerere în acest sens, în care trebuie trecute mai multe detalii în legătură cu persoanele găzduite, inclusiv numărul lor. Cererile pentru decontarea sumelor amintite trebuie depuse până cel mai târziu pe 13 mai 2023.

Potrivit sursei citate, refugiații vor primi bani pentru hrană și cazare doar în primele patru luni, iar ulterior, doar bani pentru cazare. În plus, pentru a primi banii de la stat pentru cazare, începând cu a cincea lună, refugiații vor trebui să dovedească că s-au angajat aici sau că și-au înscris copiii la școală.

Citit 1547 ori Ultima modificare Vineri, 28 Aprilie 2023 09:55

1 comentariu

  • postat de Talaba Bratoi
    Luni, 24 Aprilie 2023 16:35
    83.226.146.***
    Foarte bine!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.