Republica Moldova aduce „Mioriţa” la Eurovision. În această seară, prima semifinală a competiţiei (VIDEO)

Republica Moldova aduce „Mioriţa” la Eurovision. În această seară, prima semifinală a competiţiei (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Începe Eurovision Song Contest 2023, la  Liverpool, în Marea Britanie! Prima semifinală a competiţiei are loc pe 9 mai 2023 şi va fi transmisă în direct şi în exclusivitate la TVR 1, TVR Internațional și pe TVR+, de la ora 22,00. Reprezentantul României la Eurovision, Theodor Andrei, va urca pe scenă în cea de-a doua semifinală, joi, 11 mai 2023, prin urmare, telespectatorii din ţara noastră nu vor putea să voteze pentru niciunul dintre concurenţii primei semifinale.  

Nu mai puţin de 15 ţări vor concura, în această seară de 9 mai, pentru cele zece locuri din finală.

Vor urca pe scenă: Norvegia cu Alessandra – „Queen of Kings”;  Malta – The Busker – „Dance”; Serbia – Luke Black – „Samo mi se spava”; Letonia –Sudden Lights – „Aija”; Portugalia – Mimicat – „Ai coracao”; Irlanda – Wild Youth – „We Are One”; Croația – Let 3 – „Mama SC!”; Elveția – Remo Forrer – „Watergun”; Israel – Noa Kirel – „Unicorn”; Moldova – Pasha Parfeni – „Soarele și luna”; Suedia – Loreen – „Tattoo”; Azerbaidjan – TuralTuranX – „Tell Me More” Cehia – Vesna – „My Sister’s Crown”; Olanda – Mia Nicolai și Dion Cooper – „Burning Daylight”; Finlanda – Kaarija – „Cha Cha Cha”.

Potrivit jurnaliştilor TVR, este semifinala cea mai grea, pentru că multe dintre piesele care se vor auzi în această seară sunt deja în Top 10 al fanilor Eurovision. Favoritele sunt Alessandra din Norvegia cu „Queen of Kings” şi  Loreen - câştigătoarea ediţiei Eurovision din 2012 cu piesa „Euphoria” - care, acum, revine pe scenă cu „Tattoo”.

Republica Moldova va străluci pe scena Eurovision cu piesa „Soarele şi luna”, care merită, cu siguranţă, să ajungă în marea finală. Emoţionant, două versuri din Balada Mioriţa au devenit refrenul acestei piese: „Soarele, Soarele, Soarele și Luna/ Ne-or ține, ne-or ține, ne-or ține cununa”.

Întrebat de reporterul TVR1 care este mesajul său pentru români, Pasha Parfeni a răspuns: „Fraţilor, să ştiţi că noi cu voi, la acest Eurovision, avem un singur mesaj, un mesaj absolut comun: să promovăm peste tot limba română, să fie cântată, recunoscută şi iubită”.  

Citit 1847 ori Ultima modificare Luni, 15 Mai 2023 10:49

1 comentariu

  • postat de comunismul
    Miercuri, 10 Mai 2023 16:00
    5.13.223.***
    domne am spus-o si o sa o repet daca nu am fost clar succint si concis! moldova chiar trimite piese melodii ca lumea la eurovision! traditionale! noi trimitem asa ceva...acolo! noi care eram cu normalitatea! acum in incercarea de a ne pune bine cu cei lgbt! trimitem si noi un... ca sa castigam chipurile! si daca nu castigam! sa zicem spunem ca suntem in finala! bun! dar acolo ce facem! ca terminam iar pe locul 18! chiar mai rau! asa ca vom vedea! dar pun pariu ca o sa fie viceversa! si o sa vedeti ca asa o sa fie!
    (daca nu esti atent la limbaj, iti voi restrictiona comentariile)
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.