„Puntea suspinelor” din Parcul Carol, la un pas de demolare

„Puntea suspinelor” din Parcul Carol, la un pas de demolare
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Lucrările de modernizare începute de Primăria Galați la Parcul "Carol" (CFR) din oraș au stârnit nemulțumiri în rândul localnicilor.

Într-o sesizare pe adresa redacției, oamenii din zonă se plâng că accesul direct spre calea ferată le-a fost îngrădit din cauza lucrărilor de pe șantier. Sperând că cineva va ține cont de doleanțele lor, gălățenii și-au spus oful şi printr-un mail adresat Primăriei Galați. Pentru că răspunsul primit din partea reprezentanților autorităţii locale i-a nemulțumit, cetățenii ne-au declarat că vor merge în audiență la arhitectul-șef, rugându-l să modifice proiectul de amenajare a parcului.

"Puntea suspinelor" au numit locuitorii din zona Parcului "Carol" pasarela care acoperă rigolele de scurgere a apei, care le facilita trecerea peste calea ferată, simplificând astfel accesul oamenilor la mijloacele de transport în comun din strada Domnească. Aceștia susțin că au acest loc de trecere de peste 50 de ani. Acum, odată cu începerea lucrărilor de modernizare, zona dinspre liniile CFR, unde există o trecere, a fost împrejmuită cu un gard de protecție. "În acea zonă există de mai mult de 50 de ani un loc de trecere peste calea ferată, cu podețe peste rigolele de scurgere a apei, foarte utilizat de locuitorii din zona străzilor Rășinari, Cerului, Lăcrămioarei și Tunelului pentru a ajunge mai ușor la mijloacele de transport în comun din strada Domnească și Biserica "Nașterea Domnului" din cartier. Vă rugăm să mențineți și pe viitor această cale de trecere prin Parcul CFR către strada Domnească, deoarece pentru noi este foarte utilă, având în vedere că alt acces mai facil la mijloacele de transport în comun nu avem", a  scris Gabi Ovidenie, un locuitor din zonă, în e-mailul adresat Primăriei Galați. Pentru că omul consideră răspunsul primit de la edili "arogant" și "lipsit de sens", a continuat să bată din poartă în poartă, cu semnăturile vecinilor, pentru a-şi face publică nemulțumirea.

În răspunsul trimis, reprezentanții Primăriei explică faptul că accesul la porțiunea de drum care a adus nemulțumiri a fost obstrucționat prin proiectul de modernizare al Parcului CFR. "Accesul spre strada Domnească se face din strada Brateș, iar mijloacele de transport au capăt de linie în Bariera Traian (str. Tunelului)", se menționează în mailul primit de Gabi Ovidenie.

Deși lucrările de modernizare a Parcului Carol sunt în toi, locuitorii zonei amenință că nu vor aștepta resemnați finalizarea proiectului, ci vor solicita audiențe la arhitectul-șef și la toate departamentele Primăriei care ar putea să le soluționeze favorabil petiția.

 

Citit 3903 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Mai 2023 06:15

3 comentarii

  • postat de cunoscător al zonei.
    Sâmbătă, 06 Mai 2023 17:41
    5.13.228.***
    Dacă primăria le-a propus locatarilor din zona de peste tunel,mai bine zis din partea de nord a parcului ,să folosească strada Brateș pt. a ajunge la mijloacele de transport din str. Domnească ,atunci să le construiască și un drum care să facă legătura cu str. Brateș pe lângă calea ferată ocolind astfel parcul,altfel așa cum a propus primăria ,cetățenii ar trebui să coboare pe strada Tunelului până la marginea lacului,la intersecția cu drumul ce duce spre plajă, apoi să urce pe str.Brateș,ar echivala cu un urcuș la fel de greu cu cel cel propus de primărie,ș.a. cel spre bariera Traian,e drept,tranversarea căilor de rulare al CFR este periculoasă dar asta se face de peste 50 de ani și nici un edil nu a fost interesat de starea de sănătate a localnicilor din zona cu pricina.
    În zona respectivă sunt în majoritate oameni în vârstă ,iar propunerea primăriei e o bătaie de joc la adresa lor.
    0
    0
  • postat de Iustina
    Sâmbătă, 06 Mai 2023 08:34
    46.97.176.***
    Cetățenii nemulțumiți știu cu certitudine că acea "cale de acces" este de fapt o potecă realizată ad-hoc, fără respectarea reglementarilor legale. Traversarea liniilor ferate se face prin locuri special amenajate, ceeace NU este cazul in situația prezentată. Solicitați CFR un punct de vedere,pe acest subiect. NU a existat nici inainte de modernizare si,in consecință nici după, o cale de tranzit proiectată si realizată legal in zona menționată. Primăria NU poate da curs unor sesizari/solicitări ce încalcă sau favorizează incalcarea legii.
    0
    0
  • postat de paloma
    Sâmbătă, 06 Mai 2023 00:57
    5.13.196.***
    Nu va mai bagati !...primaria stie mai bine !!!...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.