Întrunire a preoților din protopopiatele Tecuci și Nicorești

Întrunire a preoților din protopopiatele Tecuci și Nicorești
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, a continuat, săptămâna trecută, seria conferinţelor pastoral-misionare din primul semestru al anului 2023, cu întrunirea preoţilor din protopopiatele Tecuci şi Nicoreşti.

Programul a debutat luni, 8 mai, în biserica „Sfântul Ioan Botezătorul“ din municipiul Tecuci cu oficierea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa celor 90 de preoţi din cele două protopopiate şi a cântăreţilor bisericeşti care au oferit şi răspunsurile liturgice. Lucrările conferinţei au fost aşezate sub genericul „Anul omagial al pastoraţiei persoanelor vârstnice” şi s-au desfăşurat la sediul Protoieriei Tecuci. La eveniment au participat şi mai mulţi intelectuali vârstnici din această zonă a eparhiei.

”În deschiderea şedinţei, doamna Maria Andrei în vârstă de 96 de ani, din localitatea gălăţeană Barcea, a prezentat câteva lucrări picturale realizate de dânsa şi a recitat, cu multă luciditate şi expresivitate, poezii din literatura română scrise de renumiţi poeţi ai neamului nostru. Distinsa invitată a rememorat întâmplări pline de lumină şi bucurie petrecute cu mulţi ani în urmă cu prilejul marilor sărbători creştine.

De asemenea, veteranul de război Gheorghe Arhip, în vârstă de 100 de ani, fost maior în Armata Română, a adus mărturii din viaţa sa de militar şi a mulţumit ierarhului locului pentru momentele deosebite trăite în aceste zile în care a fost decorat cu distincţia eparhială «Vrednicia andreiană».

În continuare, domnul profesor pensionar Virgil Pavel, în vârstă de 87 de ani, a prezentat un referat despre sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe în oraşul Tecuci, lucrare ce urmează a fi cuprinsă în paginile revistei eparhiale «Călăuză Ortodoxă». În cadrul luărilor de cuvânt, preoţii tineri şi apoi preoţii mai în vârstă au prezentat consideraţii despre puterea rugăciunii şi momentele de înălţare sufletească din cadrul Sfintei Liturghii”, se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Ultima parte a conferinței a fost rezervată dezbaterilor, în cadrul cărora au fost semnalate și analizate o serie de aspecte practice întâlnite în slujirea şi activitatea preoţească cu referire la temele sinodale ale anului 2023.

 

Citit 599 ori Ultima modificare Luni, 15 Mai 2023 11:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.