Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și ROeID

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și ROeID
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat aplicația ROeID, împreună cu Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Această aplicație a fost lansată pe 25 mai 2023 și oferă o modalitate de gestionare a conturilor pentru serviciile publice, toate serviciile digitale fiind accesibile printr-un singur login. Practic, ROeID asigură identitatea digitală a tuturor cetățenilor României, facilitându-le autentificarea în toate platformele digitale pe care statul român le administrează, dar și conectarea la alte platforme digitale guvernamentale din întreaga Uniune Europeană. O imagine a cărții de identitate, un selfie și un video scurt sunt pașii necesari pentru crearea contului ROeID.

Până acum, fiecare dintre noi mergea în fața unui funcționar și prezenta cartea de identitate, unde erau verificate imaginea și datele pentru a fi validate.

Astfel, vom putea folosi ROeID în platformele gestionate de instituțiile publice așa cum folosim acum contul Facebook sau Google pentru a ne autentifica în alte platforme private. Platformele digitale guvernamentale vor avea opțiunea de login, de conectare cu ROeID, marcată printr-un buton specific - Autentificare cu ROeID.

Citit 824 ori Ultima modificare Vineri, 26 Mai 2023 11:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.