Tentanţii în toată regula, în curtea şcolii

Tentanţii în toată regula, în curtea şcolii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Snaksuri, dulciuri de tot felul, băuturi carbogazoase, aceasta este oferta apetisantă a unui chioşc situat exact în curtea unei şcoli din Tecuci. Cel puţin, aceasta era la vizita noastră acolo , la începutul săptămânii.

Deşi legislaţia în vigoare din 2008 interzice comercializarea produselor de acest tip în instituţiile de învăţământ, în curtea Şcolii nr. 5 „Elena Doamna” din Tecuci funcţionează un asemenea chioşc.

Întrebat, prin telefon, cum de instituţia pe care o conduce găzduieşte un magazin cu produse interzise de lege, directorul Cristinel Serghi a dat de înţeles că nu ştie ce întâmplă în curtea şcolii şi a vrut să vadă cu ochii lui ce vinde comerciantul.

„Am fost la chioşc, n-am văzut snaksuri, dar au, într-adevăr, ciocolată, bomboane. I-am spus că nu are voie să le vândă decât la magazinul de peste stradă, deţinut tot de dumnealui. Eu l-am avertizat”, ne-a spus directorul, ceva mai târziu, fără a se arăta foarte hotărât să anunţe autorităţile sanitare în domeniu.

Magazinele pot vinde elevilor snaksuri şi alte produse considerate nocive sănătăţii tinerilor numai dacă sunt amplasate la cinci metri distanţă de gardul şcolii. Or, chioşcul cu pricina, aşa cum arată şi fotografia, este poziţionat chiar la intrarea în curtea şcolii.

Citit 668 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.