Zebre africane, în două şcoli gălăţene

Zebre africane, în două şcoli gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Câţiva peşti exotici, numiţi zebre africane - în mod curios, deoarece nu prea seamănă cu mamiferele al căror nume îl poartă -, vor locui, de săptămâna aceasta, în două şcoli gimnaziale. Mai exact, în laboratoarele de biologie.

Întreaga tărăşenie s-a născut în luna mai, graţie unei colaborări între Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii şi şcolile nr. 12 „Miron Costin” şi nr. 29 „Sf. Ana”.

Ghidaţi de profesorii de biologie, elevi de la aceste instituţii de învăţământ au făcut o serie de vizite la Maternitatea de peşti a muzeului. Ei au primit îndrumare şi instruire în domeniul acvaristicii şi a întreţinerii unui acvariu de ciclide africane, de la muzeograful Gheorghe Valeriu.

Toate cunoştinţele le vor pune în practică începând de mâine, când vor primi în dar peştişorii coloraţi. Practic, mâine, zebrele exotice se întorc la „părinţii” care le-au purtat, o vreme, de grijă.

Vestea bună pentru ceilalţi profesori de biologie din oraş este că iniţiativa muzeografilor, intitulată chiar „Să creştem zebre africane. Un acvariu pentru laboratorul de biologie al şcolii”, se va derula şi anul viitor. Vestea şi mai bună ar fi ca oamenii şcolii să găsească printre exponatele vii donate de muzeu şi peştişorul de aur care îndeplineşte toate dorinţele.

Citit 1775 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.