Locuri în cămin pentru toţi studenţii

Locuri în cămin pentru toţi studenţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cazările în căminele studenţeşti ale Universităţii „Dunărea de Jos” vor începe pe data de 1 octombrie, potrivit unui calendar anunţat deja de conducerea complexului „Al. I. Cuza”. Astfel, studenţii se vor prezenta la cămine după următorul program:

·    1-4 octombrie 2010 - studenţii din anul I;

·    3-6 octombrie 2010 - studenţii cu precazare;

·    6-8 octombrie 2010 - studenţii admişi la masterat, studenţii cu precazare;

·    9-10 octombrie 2010 - studenţii repetenţi, studenţii fără precazare.

Potrivit metodologiei, toţi studenţii se vor prezenta la secretariatul facultăţii, unde se vor înscrie şi vor completa contractul de studii (doar studenţii din anul I) sau actul adiţional la contractul de studii (studenţii mai mari de anul I).

După completarea actelor la secretariatul fiecărei facultăţi, studenţii vor merge la comisia de cazare a căminului unde au fost repartizaţi şi vor lua în primire camera în care vor locui pe perioada anului universitar 2010 - 2011. Pentru cazare, studenţii au nevoie de dispoziţia de repartizare (de la secretariatul facultăţii) şi de o copie după cartea de identitate.

Conducerea Universităţii „Dunărea de Jos” a anunţat că există locuri disponibile pentru toţi studenţii. De altfel, potrivit unui studiu realizat de Uniunea Naţională a Studenţilor din România, Galaţiul face parte din lista centrelor universitare în care toate cererile de cazare sunt onorate.

La nivel naţional există, însă, potrivit acestui studiu, un deficit de câteva zeci de mii de locuri, cele mai grave situaţii înregistrându-se la Bucureşti, Timişoara şi Iaşi.

Citit 877 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.