„Medicină internă”, ediţia a III-a, autor dr. Leonard D. Domnişoru

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Studenţii la medicină, dar şi medicii tineri au la dispoziţie o nouă sursă bibliografică documentată riguros şi care se bucură de o expunere adecvată, ce permite accesul facil la informaţie. Este vorba despre a treia ediţie a lucrării „Medicină Internă”, apărută în acest an, sub semnătura cunoscutului medic gălăţean Leonard D. Domnişoru, la editura „Gr. T. Popa” a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi. 

Cartea este, de fapt, un ghid de medicină internă şi terapeutic, iar conţinutul ei este structurat sub forma a 11 capitole, care îi oferă cititorului informaţii preţioase cu privire la: bolile aparatului respirator, ale celui cardiovascular, ale rinichilor, ale sistemului hematopoetic şi ale aparatului digestiv. Capitole distincte sunt dedicate bolilor metabolice, celor reumatismale şi colegenozelor, intoxicaţiilor acute, comelor, resuscitării cardio-respiratorii şi constantelor biochimice şi funcţionale.

Aprecieri ale specialiştilor

„Autorul a scris o carte care s-ar putea să aibă destinul fericit al acelor manuale rămase în memoria cititorilor peste ani. Capitolele pe care le cuprinde demonstrează cu prisosinţă sinteza realizată în domenii nelimitate ca obiect de studiu, cum este medicina internă. Este o carte bine gândită, completă şi didactic ireproşabilă, actuală mereu şi necesară întotdeauna pentru medici internişti, medicii de familie şi studenţi”, consideră prof. dr. Ion Hurjui, de la Universitatea ieşeană de Medicină, cel care a semnat şi prefaţa ediţiei precedente a lucrării.

„Este o performanţă, un merit al autorului. Este o carte deosebit de valoroasă, bine documentată şi sistematizată. Un ghid diagnostic şi terapeutic complet pe care îl recomand în primul rând studenţilor şi medicilor tineri”, precizează prof. dr. Ştefan Şuţeanu, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale.

Cei interesaţi îşi pot procura volumul de la librăria „Esculap” din Iaşi, situată pe bulevardul Independenţei, nr. 22, CP. 700098. Pentru mai multe informaţii privind stocul, puteţi telefona la numărul 0232 270 479.

Despre autor

Dr. Leonard D. Domnişoru a absolvit studiile universitare la UMF Iaşi, specialitatea Medicină Generală în anul 1958. A fost şeful secţiei Medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi. Este doctor în medicină şi a elaborat, de-a lungul timpului, peste 120 de lucrări medicale prezentate în cadrul congreselor de specialitate sau publicate în lucrări de profil.

Este autorul altor cinci  volume:

·    Neurologie practică (1991),

·    Cardiologie practică (1993),

·    Gastroenterologie practică (1993),

·    Pneumologie Practică (1994),

·    Compendiu de Medicină Internă (1995 şi 2004).

Volumul care face obiectul acestei prezentări a mai avut două ediţii, una publicată în 2005, iar a doua în 2008.

Citit 4681 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.