Strada Garofiței din Galați, uitată în gunoi și nereguli de ani de zile

Strada Garofiței din Galați, uitată în gunoi și nereguli de ani de zile
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Strada Garofiței, situată la ieșirea din orașul Galați, lângă pitorescul lac Cătușa, pare a fi uitată de timp și de autorități.

Deși problemele de pe această stradă au fost semnalate în repetate rânduri în trecut, situația rămâne neschimbată, iar locuitorii se confruntă cu dificultăți majore, de la gunoaiele care abundă pe stradă, până la lipsa apei canalizate și a actelor pentru teren și casă.  

Gunoiul - un infern cotidian 

De ani de zile, strada Garofiței a devenit o victimă a neglijenței, fiind îngropată sub mormane de gunoaie. În ciuda sesizărilor și ulterior a unui articol publicat anul trecut, situația pare să fi stagnat. Deșeurile menajere, ambalajele abandonate și resturile de construcții se acumulează necontrolat, alcătuind o imagine dezolantă și o realitate cu un miros greu de suportat de către locuitori. Comunitatea cere măsuri concrete din partea autorităților locale pentru a rezolva această problemă urgentă de sănătate publică. Totodată, oamenii spun că pe stradă nu vine nicio mașină care să ridice gunoiul, astfel aceștia sunt nevoiți să își arunce resturile la o groapă de gunoi amenajată de către ei.  

Locuințe în condiții inumane 

Într-o proporție alarmantă de 65%, locuitorii străzii Garofiței trăiesc în case construite în condiții insalubre și precare, ce ridică o altă problemă crucială. Aceste construcții ilegale amenință nu doar sănătatea, ci și siguranța locuitorilor, structurile fragile punându-i în pericol în fiecare zi. Acest aspect este îngrijorător și necesită intervenția autorităților, pentru a asigura locuințe decente și sigure pentru toți locuitorii străzii Garofiței.  

Lipsa apei canalizate și a actelor pentru teren și casă 

O altă problemă spinoasă cu care se confruntă locuitorii străzii Garofiței este lipsa accesului la apă canalizată. Această situație precară afectează nu doar igiena personală, ci și calitatea vieții în general, aceștia fiind nevoiți să își aducă apă din lacul Cătuşa și să o filtreze pentru a o folosi în uzul casnic de zi cu zi. În plus, lipsa actelor pentru teren și casă adaugă incertitudine și stres suplimentar locuitorilor, care trăiesc sub amenințarea evacuării și a pierderii acoperişului de deasupra capului.

Situația de pe strada Garofiței din Galați nu poate fi ignorată deoarece. Problema gunoiului, a construcțiilor ilegale și a lipsei infrastructurii de bază afectează în mod negativ calitatea vieții locuitorilor și ridică probleme grave de sănătate publică.

Citit 1790 ori Ultima modificare Joi, 03 August 2023 07:50

4 comentarii

  • postat de Ion
    Marți, 01 August 2023 06:59
    82.79.117.***
    Numele original: " Drumul hotilor"... La ce te poti astepta? Cum sa existe constructii ilegale in Galati in 2023 cu atatea autoritati speciale si vigilente? Cum sa existe constructii racordate la reteaua Electrica daca nu au autorizatii de constructie? Cum sa existe firme cu puncte de lucru pe "str
    0
    0
  • postat de turist
    Luni, 31 Iulie 2023 23:16
    89.136.185.***
    Daca s-ar face strada aia toate tirurile ar scurta pe acolo si nu ar mai intra in oras sau sa aglomereze centura ! Ar fi ca o a doua centura dar foarte utila si ar creste si turismul acolo in zona laculului Catusa!
    Caiac-canoe, sporturi nautice, plimbari cu barca, cu pluta cu motor electric, pescu
    0
    0
  • postat de marr
    Luni, 31 Iulie 2023 22:15
    86.124.202.***
    E si Zona dupa cum sunt si Oamenii . Gunoiul ala doar nu s-a transportat singur acolo .
    Tot oamenii din zona il arunca . Esantion de 'civilizatie' .
    0
    0
  • postat de Traian
    Luni, 31 Iulie 2023 15:45
    86.124.127.***
    Cate persoane platesc impozite in zona asta ? Câți au construit legal ? Câți sunt proprietari pe locul unde stau? Câți au domiciliul legal acolo?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.