Invitație la bordul navelor militare pentru gălățeni
Foto: Ovidiu Amălinei

Invitație la bordul navelor militare pentru gălățeni
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un eveniment deosebit, care nu lipsește din seria activităților premergătoare Zilei Marinei Române, este Ziua Porților Deschise în porturile militare, informează Forțele Navale.

”Fregate, corvete, nave purtătoare de rachete, monitoare fluviale, vedete blindate fluviale, standuri interactive cu tehnică și echipamente de infanterie marină și de scufundare, precum și multe surprize își așteaptă vizitatorii sâmbătă, 5 august, în porturile militare Constanța și Mangalia și pe falezele centrale din Brăila și Tulcea, iar la Galați marinarii vor fi prezenți duminică, 6 august”, precizează Forțele Navale.

La Brăila, publicul este invitat pe faleza Dunării, sâmbătă, 5 august, între orele 9.00-14.00, pentru a vizita navele militare fluviale, Monitorul „Mihail Kogălniceanu” (45), Vedeta blindată „Smârdan” (178), Vedeta fluvială „Locotenent Paul Apostolescu” (149), și expozițiile de tehnică militară.

La Galați, marinarii militari participă duminică, 6 august, începând cu ora 8,00, la ceremonialul militar și religios, organizat la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eternitatea, după care, în intervalul orar 9,00-14,00, pe Faleza Inferioară a Dunării la ponton NAVROM, gălățenii vor putea să viziteze navele militare și o expoziție de tehnică, echipamente și armament prezentată de militarii Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”.

Citit 2607 ori Ultima modificare Miercuri, 09 August 2023 05:59

1 comentariu

  • Sâmbătă, 05 August 2023 21:59
    95.76.59.***
    Asa zisele "nave militare" fabricate in anul ... .
    Protejeaza doar de ploaie, dar au consumuri de masini americane.
    O nava militara trebuie sa fie usoara, rapida, cu capacitati de atac si protejare a trupelor, si pe langa radare performante, sa aiba oportunitati de sprijin aero (elicoptere de asal
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.