Întâlnire emoţionantă după 50 de ani

Întâlnire emoţionantă după 50 de ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

24 de absolvenţi din cei 74 ai promoţiei 1960 de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor au răspuns sâmbătă prezent în cadrul unei dintre cele mai emoţionante reîntâlniri de la Universitatea „Dunărea de Jos”.

Întâmpinaţi cu flori şi cu şampanie, încă tinerii absolvenţi de acum 50 de ani s-au bucurat să revadă locurile în care au învăţat şi s-au distrat, să stea de vorbă din nou cu profesori şi colegi şi să îşi amintească de toate clipele frumoase petrecute împreună.

Gazdă le-a fost actualul decan al Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, prof. dr. Petru Alexe, cel care a fost chiar studentul unora dintre cei care s-au întors sâmbătă în băncile şcolii.

„Mi-e puţin incomod să mă adresez dumneavoastră ca unor absolvenţi. Mă bucură faptul că ne revedem şi retrăim emoţional stări de suflet deosebite”, a spus decanul Petru Alexe, vizibil copleşit de sentimente.

Bucla peste timp a fost completată de prezenţa actualului prorector Daniela Şarpe, aflată în sală în dublă ipostază: cea de reprezentant al conducerii universităţii şi mai ales de fiică a uneia dintre absolventele de acum 50 de ani.

„Vă aduc din partea conducerii universităţii un mesaje de omagiere. Vă mulţumim că, după atâta timp, sunteţi din nou alături de şcoala care v-a format şi v-a dat societăţii drept specialişti extraordinari. Mărturisesc că împărtăşim şi noi aceeaşi emoţie, cu atât mai mult cu cât una dintre colegele dumneavoastră îmi este mamă. De altfel, abia acum ciclul este complet pentru că în anii trecuţi am participat şi la întâlnirea de 50 de ani a Facultăţii de Nave, acolo unde a fost şi tatăl meu”, a mai spus prorector Daniela Şarpe.

Întâlnirea, la care au participat chiar şi două cadre didactice ale absolvenţilor din 1960 a fost plină de amintiri, de poveşti de pe vremea studenţiei, de glume şi istorii cu tâlc care au marcat anii petrecuţi în facultate de minunaţii încă tineri absolvenţi.

Citit 1130 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.