Credincioșii gălățeni, la hramul Mănăstirii Tudor Vladimirescu

Credincioșii gălățeni, la hramul Mănăstirii Tudor Vladimirescu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mănăstirea Tudor Vladimirescu, din centrul judeţului Galaţi, şi-a sărbătorit de Sfânta Maria Mare ocrotitoarea spirituală, la acest important eveniment participând credincioși veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare. Mănăstirea de maici de la Tudor Vladimirescu, cu un sobor de 109 vieţuitoare, se situează în prezent pe locul trei în ţară ca număr de personal, după mănăstirile Agapia şi Văratec. Biserica mare - construită pe locul primei apariţii Dumnezeieşti, în formă de cruce conform tradiţiei ortodoxe, are hramul Adormirea Maicii Domnului.

"Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie la Altarul de vară al mănăstirii, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa monahiilor mănăstirii, a pelerinilor şi a credincioşilor din parohiile învecinate. Acestora li s-au adăugat români care lucrează peste hotare, veniţi acasă în perioada de concediu, pentru a fi alături de cei dragi", se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În cuvântul de învăţătură, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre înţelesurile praznicului Adormirii Maicii Domnului şi despre evlavia deosebită pe care credincioşii o au faţă de Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.

"La momentul cuvenit, mulţi dintre copiii prezenţi la slujbă au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine. Copiii grupului catehetic din parohia Vameș, împreună cu bătrânele credincioase ale acestei parohii, îmbrăcaţi în port tradiţional românesc, au interpretat cântece închinate Maicii Domnului. După Sfânta Liturghie, în biserica mănăstirii a fost săvârşit Parastasul pentru ctitorii şi vieţuitorii acestei vetre monahale trecuţi la cele veşnice", precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

La final, ierarhul Dunării de Jos le-a oferit daruri tinerilor și copiilor prezenți la hram.

Citit 989 ori Ultima modificare Joi, 17 August 2023 09:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.