Mii de spectatori gălăţeni au asistat la Festivalul Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului” (FOTO)

Mii de spectatori gălăţeni au asistat la Festivalul Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului” (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Nu mai puțin de 300 de participanți - fără a pune la socoteală și vedetele care au susținut recitaluri! - au umplut de culoare, voie bună și energie scena Festivalului Internațional de Folclor "Doina Covurluiului". Au fost patru seri de poveste, fiecare cu câteva mii de spectatori, care s-au bucurat de tradiții, de cântece și dansuri populare, în cadrul plăcut al Grădinii Botanice din Galați.

Cântece și dansuri populare de excepție, costume incredibil de frumoase și multă voie bună, de toate acestea au avut parte miile de gălățeni care au asistat la Festivalul Internațional de Folclor "Doina Covurluiului".

Ajuns la cea de-a XVI-a ediție, evenimentul organizat în perioada 17-20 august 2023, de Consiliul Județean Galați prin Centrul Cultural "Dunărea de Jos" Galați, a adunat ansambluri folclorice profesioniste din șase țări: "Vesnianka" și "Radist" din Ucraina, "Diablos" din Grecia, "Rodoliube" din Taraclia și "Arcușul" din Hâncești, Republica Moldova, "Maly Slask" din Polonia, "Cankiri Baskent" din Turcia, "Tarikoni" din Georgia.

Lor li s-au adăugat invitații de seamă din recitaluri - Cornelia și Lupu Rednic, Surorile Osoianu, Matilda Pascal-Cojocărița, Elena Gheorghe, Taraful Rutenilor cu Carmen Chindriș, Floarea Calotă, ansamblurile "Bărăganul" din Călărași și "Ciprian Porumbescu" din Suceava, dar și gazdele festivalului, artiștii din Ansamblul "Doina Covurluiului".

La festivitatea din ultima seară, fiecare ansamblu a primit diploma și trofeul de participare. Dar dacă ar fi fost după inima publicului, atunci dansatorii din Georgia ar fi fost, cel mai sigur, marii câștigători!

Iar spectatorii nu au fost deloc puțini! Organizatorii au pus la dispoziție 1.300 de scaune și n-a rămas unul liber. Din contră, s-a stat și în picioare, și pe iarbă. Intrarea fiind liberă, nu a existat o numărătoare exactă a spectatorilor, dar se estimează că au fost câteva mii de oameni în fiecare seară. Cei mai mulți - sâmbătă, când s-au adunat aproximativ 3.500.

Toți au apreciat calitatea spectacolului, iar ideea organizării festivalului în Grădina Botanică li s-a părut excelentă.

"Folclorul este o parte importantă a identității românești și un mod de a păstra vii, peste generații, tradițiile și obiceiurile. Transmiterea lor asigură continuitatea valorilor noastre culturale, întărește legătura cu trecutul și ne ghidează spre viitor", este convingerea președintelui Consiliului Județean, Costel Fotea.

Citit 1762 ori Ultima modificare Luni, 28 August 2023 08:01

2 comentarii

  • postat de Bond
    Marți, 22 August 2023 12:47
    109.166.134.***
    Fără implicarea Presedintelui Consiliului Județean,nu se întâmpla nimic.
    " omul potrivit la locul potrivit"!
    Cinste și onoare acestui om,căruia îi pasă de gălățeni!
    0
    0
  • postat de Carmen
    Marți, 22 August 2023 11:15
    5.14.131.***
    Mult mai plăcut pe pajiște și aproape de Dunăre decit la păpădie....cred că și mai puțin deranj pentru locatarii din preajmă
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.