Protestul anunţat pentru marți la Finanțe a fost amânat

Protestul anunţat pentru marți la Finanțe a fost amânat
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Marți dimineață, de la 8,30 la 10,30, angajați gălățeni din cadrul Finanțelor Publice afiliați la diferite organizații sindicale urmau să organizeze o grevă de avertisment, atât la sediul AJFP Galați din strada Brăilei, cât și la cel al Direcției Regionale din strada Portului. Principala revendicare sindicală a protestului o reprezenta egalizarea salariilor la nivelul maxim în plată pe fiecare funcție, grad profesional și gradație în cadrul sistemului fiscal, măsură care ar fi trebuit să fie asumată de Guvern până pe 21 august inclusiv, așa cum se stabilise la negocierile din 11 august.

Luni după-amiază, în al 12-lea ceas, s-a decis amânarea acțiunii de protest, după ce sindicaliștii au avut o nouă întâlnire cu conducerea Ministerului Finanțelor. "Proiectul ordonanței de urgență privind egalizarea drepturilor salariale pentru funcții similare este elaborat, urmând a fi avizat de direcțiile de specialitate din minister și ANAF (juridic, resurse umane, buget), pus în transparență decizională și apoi propus spre aprobare Guvernului. Conducerea Ministerului Finanțelor a solicitat un răgaz pentru a parcurge procedurile legale pentru aprobarea ordonanței de urgență", se menționează într-o informare trimisă de Biroul Executiv al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe către sindicatele din teritoriu.

În consecință, protestul care ar fi trebuit să se desfășoare marți, 22 august, a fost "amânat pentru o dată ulterioară, care va fi stabilită în funcție de modul în care evoluează situația la nivel guvernamental".

Citit 856 ori Ultima modificare Vineri, 25 August 2023 11:42

2 comentarii

  • postat de Adrian
    Marți, 22 August 2023 20:34
    89.39.81.***
    Se se mai ia de la privati si sa se dea la bugetari ca deja au salariul mediu mai mare cu 17%.. si sa se inventeze mai multe sporuri
    0
    0
  • postat de Nicusor
    Luni, 21 August 2023 22:30
    5.13.212.***
    Ca pe timpul raposatului - "Va mai dau 100 de lei". Si sindicatul a spus: "Amanam actiunea".
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.