La început de an școlar, ghiozdane și rechizite pentru 3.500 de copii

La început de an școlar, ghiozdane și rechizite pentru 3.500 de copii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În judeţele Galaţi şi Brăila, 3.500 de copii primesc sprijin din partea Bisericii, la început de an şcolar. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, în Arhiepiscopia Dunării de Jos continuă o mai veche tradiție filantropică îndreptată spre copiii cu posibilități materiale mai reduse.

"Centrul eparhial și cele opt protopopiate şi parohiile din cuprinsul eparhiei derulează în aceste zile programul eparhial «Hristos în școală», îndreptat cu precădere către copiii care provin din familii defavorizate şi marginalizate social. Prin acest program social-filantropic derulat de Arhiepiscopia Dunării de Jos sunt sprjiniţi anul acesta 3.500 de copii, iar valoarea totală a ajutoarelor se ridică la 315.000 de lei, sumă oferită de Centrul eparhial (în procent de 60 la sută), de cele opt protoierii (10 la sută) şi de parohiile Eparhiei Dunării de Jos (30 la sută)", se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În această perioadă premergătoare începerii noului an şcolar, au fost achiziţionate 3.500 de ghiozdane complet echipate cu rechizite şcolare (caiete, penare, stilouri, pixuri, creioane, carioci şi rigle) şi predate protoieriilor şi parohiilor spre a fi oferite copiilor.

"Miercuri, 30 august, protoieriile Tecuci şi Nicoreşti au livrat parohiilor din subordine 752 de ghiozdane cu rechizite școlare, pentru a fi dăruite copiilor nevoiași. Preoţii din protopopiatul Tecuci au oferit ghiozdanele celor 532 de copii beneficiari, fie la sediul acestei unităţi bisericeşti administrative, fie în cadrul bisericilor parohiale. Şi preoţii din protopopiatul Nicoreşti au distribuit ghiozdanele celor 220 de copii înscrişi în acest program filantropic", precizează Arhiepiscopia.

După săvârşirea unei slujbe de mulţumire în biserica "Sf. Nicolae" - Banu din vecinătatea Protoieriei Nicoreşti, slujitorii Sfintelor Altare au oferit elevilor darurile pregătite special pentru noul an şcolar.

Ajutorul acordat de Arhiepiscopia Dunării de Jos în fiecare an elevilor este de un real folos pentru familiile cu mai mulţi copii şi cu situaţii materiale precare, ajutându-le să aibă cele necesare pentru un nou şi bun început de an şcolar.

Citit 715 ori Ultima modificare Duminică, 10 Septembrie 2023 13:18

1 comentariu

  • postat de magis
    Marți, 05 Septembrie 2023 14:39
    89.121.200.***
    Biserica face an de an asemenea acte de binefacere. Dar cum Dumnezeu nu am auzit macar o data ca partidele din Galati sa faca si ele asemenea gesturi?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.