Vacanță ca în povești pentru copiii din Tudor Vladimirescu

Vacanță ca în povești pentru copiii din Tudor Vladimirescu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pe parcursul vacanței de vară, 30 de copii din parohia Tudor Vladimirescu, protopopiatul Covurlui, s-au bucurat de activități culturale, educative și recreative, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos

"Zilele dedicate activităților pentru tineri au avut în vedere petrecerea timpului cât mai frumos și eficient, în aer liber, în mijlocul naturii, dar și dobândirea de noi cunoștințe, dezvoltarea comunicării și socializarea prin intermediul jocurilor și al muncii în echipă", precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Plimbarea cu bicicletele, de exemplu, de la biserica parohială până la mănăstirea din sat a fost una dintre activitățile preferate, o alternativă mai atractivă decât folosirea telefoanelor mobile sau privitul la televizor, asta pentru a nu mai pune la socoteală beneficiile pe care mișcarea în natură le are față de un stil de viață sedentar.

Întâlnirile organizate în tinda bisericii le-au adus și ele multă bucurie tinerilor prin jocurile interactive, iar diversele teme propuse chiar de ei pentru a fi discutate au oferit răspunsuri la multe dintre preocupările lor din viața de zi cu zi.

Participanții la activitățile de vară, însoțiți de câțiva părinți, au avut ocazia și de a merge în pădure, aproape de stâna de oi a unui sătean din zonă. "Aici, au avut prilejul să cunoască din tainele oieritului şi să vadă cu ochii lor cum pleacă oile la păscut, cum se pregătesc de muls, cum se prepară produsele din lapte, dar și amănunte despre provocările pe care le întâmpină mocanii pe parcursul anului. Gazda le-a pregătit și un picnic cu mămăliguță şi brânză, iar spre seară, după consumarea energiei prin diferite jocuri, a fost aprins un mare şi frumos foc de tabără", se arată în comunicatul de presă al Arhiepiscopiei Dunărea de Jos.

Ca o încununare a activităților din timpul vacanței, miercuri, 6 septembrie, a avut loc Concertul de cântări religioase și pricesne, din cadrul Festivalului Popular "Valorile satului meu", ediția a III-a, la care au participat corurile parohiilor din localităţile Liești, Nămoloasa Sat, Rediu şi Braniștea.

La final, participanţii au primit diplome, iar gospodinele din sat le-au pregătit şi oferit tuturor gustări calde și tradiționale româneşti.

Citit 644 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Septembrie 2023 12:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.