Murături – aici şi acum

Murături – aici şi acum
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă nu v-aţi cumpărat până acum murăturile, ar cam fi timpul să o faceţi, mai ales că preţurile par să se mai fi potolit, în ultimele câteva zile. Spre exemplu, pepenii mici şi numai buni de îndesat în borcane nu mai costă 2,5 lei, ci au revenit la preţul iniţial: 2 lei.

Gogoşari frumoşi puteţi lua acasă plătind 2 lei, 4 lei sau chiar 5 lei pe kilogram. Varza se dă în continuare cu 1,5 lei, iar sfecla roşie tot cu 1,5 sau 2 lei. Ştiuleţii nu costă mai mult de 50 de bani bucata. Murăturile: 2 lei.

Ardeii kapia, mari şi verzi, fac 2 lei, la fel ca şi kilogramul de vinete. Hreanul nici nu s-a ieftinit, nici nu s-a scumpit şi costa ieri la prânz 10 lei. Cartofii sunt 1,5 lei, conopida e 5 lei kilogramul, iar morcovul 2 lei. Ciuperci, de toate mărimile, la preţuri variate: 5,5 lei, 6 lei şi 7,49 lei.

Mai sunt şi bostănei, care se dau cu 4 lei. Chiperii se vând cu 1 leu legătura. Nu spuneţi că sunt scumpi decât dacă i-aţi gustat. Unul singur s-ar putea să vă ajungă vreo săptămână! Usturoiul românesc e tot scump: 18 lei. Roşiile, aproape mai ieftine decât astă vară: 3,2 lei.

Dacă vreţi să cumpăraţi fructe, aveţi de unde alege. Strugurii costă 3,5 sau 4 lei kilogramul, iar prune de gem luaţi acasă şi cu 2 lei. Perele costă 3,5 lei sau 4 lei, dar sunt frumoase şi, cel mai probabil, bune la gust.

Nu le consumaţi însă în exces pentru că s-ar putea să vă treziţi cu diverse probleme legate de digestie. Mere, cât vezi cu ochii: bot de iepure la 2,5 lei, golden de 1,5 sau 2,5 lei şi ionatan de 2 lei.

Nucile costă 6 lei, iar miezul deja ales şi numai bun de ronţăit ajunge la 25 de lei. Iar dacă fructele care cresc pe meleagurile noastre nu prea vă atrag, vă puteţi înfrupta din cele exotice. Portocalele au acelaşi preţ cu lămâile: 4,99 lei.

Grapefruitul e cu doar 1 leu mai scump, în vreme ce bananele se vând cu 4,5 lei. Pomelo este 5,5 lei, iar rodiile costă 7 lei kilogramul.

Citit 1533 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.