Şcolile, închise în ziua votării moţiunii?

Şcolile, închise în ziua votării moţiunii?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Până la sfârşitul acestei săptămâni, Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) îşi consultă membrii privind posibilitatea declanşării unui protest chiar în ziua în care parlamentarii vor vota moţiunea de cenzură „Moţiunea populară”, concepută de cele trei partide din Opoziţie.

„Îi întrebăm pe dascăli dacă sunt de acord să închidem şcolile în ziua care urmează să fie stabilită pentru votarea moţiunii. Vom face grevă de o zi sau de câteva ore, vom vedea. În orice caz, este forma noastră de protest”, ne-a declarat, ieri, Lidia Antoniu, responsabil de relaţia cu mass-media din cadrul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Galaţi.

În ce priveşte o grevă generală, reprezentatul SIP crede că nu este o soluţie: „Vom merge pe forma protestului în stradă. Vineri vom picheta din nou partidele. Cât priveşte o grevă generală, buzunarele noastre sunt destul de subţiate şi, în plus, nu vrem să îi dăm satisfacţie Guvernului care vrea să facă economie tot pe spinarea noastră”.

Lidia Antoniu ne-a precizat că FEN a stabilit această formă de protest de comun acord cu celelalte două federaţii din învăţământul preuniversitar.

Totuşi, contactaţi telefonic, preşedinţii sindicatelor „Spiru Haret” Galaţi şi „Educaţia” FSLI Galaţi ne-au spus că federaţiile din care fac parte nu le-au cerut încă să-şi consulte membrii din şcoli privind un protest în ziua votării moţiunii.

Citit 1056 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.