Colegii Andreei s-au mobilizat s-o ajute

Colegii Andreei s-au mobilizat s-o ajute
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vestea îmbolnăvirii subite a Andreei Mihalcea (adolescenta de numai 16 ani de la Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna”, care are nevoie urgentă de un transplant de inimă) i-a şocat pe colegii ei, care i-au trimis numeroase mesaje de încurajare şi urări de sănătate pe site-ul ziarului nostru.

Cum şi-au dat seama că toate cuvintele frumoase, deşi ajută, nu sunt suficiente pentru a-i salva şi viaţa Andreei, au trecut imediat la treabă. În prezent, ei pregătesc un spectacol de caritate care va avea loc săptămâna aceasta la Casa de Cultură a Studenţilor.

„Vor fi două reprezentaţii, una pentru elevii noştri şi una pentru cei din alte instituţii unde se vor duce să vândă bilete. Cum pregătirile pentru spectacol sunt încă în toi, nu ştim exact când va avea loc, dar vom anunţa la timpul potrivit”, ne spune directoarea colegiului, Luminiţa Nichita.

Defibrilator cardiac pentru câştigat timp

Am reuşit să discut şi cu tatăl fetei, Adrian Mihalcea, între două drumuri, din multele pe care acesta le face din disperarea de a-şi salva copila: „E greu să facem un transplant în România, pentru că e greu să găsim o inimă compatibilă”. 

„Doctorii ne-au dat ca soluţie operaţia în străinătate. Umblu să-i întocmesc dosar pentru a primi bani de la stat, pentru că ar avea dreptul, dar procedura e greoaie, necesită timp, iar noi nu avem suficient”.

„Doctorul fetei mi-a mai spus că ar vrea să-i monteze un defibrilator cardiac cu funcţie de resincronizare, ca să câştigăm timp. Însă statul îl acordă gratuit doar în cazul în care pacientul face stop cardiac, iar noi nu putem aştepta să se ajungă la aşa ceva. Altfel, costă 7.000 de euro”, ne spune omul copleşit de atâta absurd.

Pe un pat de spital, frumoasa adolescentă ascultă cum i se scurge viaţa prin complicatele maşinării la care este conectată pentru a putea fi monitorizată secundă cu secundă şi speră să poată părăsi acest coşmar cât de curând.

Din inimă, pentru o inimă. Atât vi se cere. Puteţi dona fie la casieria redacţiei, fie la BRD în conturile deschise pe numele tatălui său, Adrian Mihalcea:

-    RO41BRDE180SV59458311800 în lei

-    RO76BRDE180SV59458581800 în euro.

Totodată, îl mai puteţi contacta pe tatăl ei la telefon 0724 51 70 90. Detalii mai puteţi afla şi de pe site-ul http://andreeamihalcea.info/.

Citit 1104 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.