O bijuterie arhitectonică, în pericol

O bijuterie arhitectonică, în pericol
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Amfiteatrul Colegiului Naţional „Costache Negri”, o adevărată bijuterie arhitectonică, unde au păşit, de-a lungul vremii, diferite personalităţi culturale sau din diverse domenii, se degradează pe zi ce trece. Din tavan se cerne varul, iar o parte din tâmplăria de lemn care susţine cupola se fărâmiţează.

Conducerea instituţiei a interzis, pentru moment, folosirea sălii pentru orice tip de activitate, dar nu a găsit o soluţie pe termen lung. Timpul, dar şi valorificarea intensă a grandioasei săli, la numeroase evenimente şcolare, îşi spun, astfel, cuvântul. În urmă cu câţiva ani, amfiteatrul a mai fost închis o perioadă, din aceleaşi motive.

Pe când impozanta clădire a liceului, veche de mai bine de 100 de ani, a mai fost reparată şi modernizată, în sala amfiteatrului intervenţiile se fac cu aprobare specială, fiind obiectiv din patrimoniul arhitectural naţional, cu un statut diferit faţă de clădirea liceului (aflată tot în Patrimoniu).

Cel puţin deocamdată, conducerea colegiului încearcă să obţină fonduri extrabugetare pentru reparaţii, însă cel mai probabil, cel mai greu de obţinut vor fi autorizaţiile de intervenţie asupra sălii.

Citit 673 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.