Poșta Română nu vinde pe Facebook colete nerevendicate

Poșta Română nu vinde pe Facebook colete nerevendicate
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Când ceva sună prea frumos ca să fie adevărat, așteptați-vă ca acel lucru chiar să nu fie adevărat

O știre falsă care circulă pe rețelele sociale în ultimele zile informează că Poșta Română ar vinde pe Facebook colete nerevendicate, la prețul de 9,90 lei bucata. Informația respectivă este distribuită de contul „Poșta – Distribuția coletelor”, cu o siglă asemănătoare cu cea a Companiei Naționale Poșta Română pusă la profil. La postările paginii respective apar inclusiv comentarii, care spun ce frumoasă e oferta și cât de mulțumiți au fost cei care au primit ditamai coletele pentru doar 9,90 lei bucata.

„Mii⁠ de⁠ co⁠let⁠e u⁠ita⁠te ⁠răm⁠ân ⁠făr⁠ă p⁠rop⁠rie⁠tar⁠ în⁠ of⁠ici⁠ile⁠ po⁠șta⁠le.⁠ Co⁠nfo⁠rm ⁠reg⁠uli⁠lor⁠ ac⁠tua⁠le,⁠ co⁠mpa⁠nia⁠ «P⁠ost⁠a R⁠omâ⁠nă»⁠ tr⁠ebu⁠ie ⁠să ⁠eli⁠min⁠e c⁠ole⁠tel⁠e n⁠eri⁠dic⁠ate⁠ o ⁠dat⁠ă p⁠e a⁠n. ⁠Cu ⁠toa⁠te ⁠ace⁠ste⁠a, ⁠se ⁠ofe⁠ră ⁠opo⁠rtu⁠nit⁠ate⁠a d⁠e a⁠ pr⁠imi⁠ co⁠let⁠e a⁠lea⁠tor⁠ii ⁠pen⁠tru⁠ do⁠ar ⁠9,9⁠0 l⁠ei.⁠ În⁠ in⁠ter⁠ior⁠ul ⁠ace⁠sto⁠r c⁠ole⁠te,⁠ pu⁠teț⁠i d⁠esc⁠ope⁠ri ⁠obi⁠ect⁠e s⁠urp⁠rin⁠zăt⁠oar⁠e, ⁠de ⁠la ⁠tab⁠let⁠e ș⁠i c⁠afe⁠tie⁠re ⁠la ⁠căr⁠ți ⁠și ⁠gen⁠ți”, se afirmă în postare.

„Acest lucru nu este adevărat, iar pagina de social media «Poșta - Distribuția coletelor» nu aparține Companiei, folosindu-i ilegal identitatea”, afirmă Biroul de presă al Poștei Române, care dă în continuare câteva sfaturi pentru a evita răspândirea de știri false: „Verificați cu grijă sursa: pentru a fi siguri că informația pe care o citiți este corectă, intrați pe site-urile oficiale, cum este https://www.posta-romana.ro/; verificați mai multe surse pentru a vedea dacă povestea se confirmă sau nu; citiți cu atenție știrea sau comentariile pentru a vedea dacă informațiile sunt repetitive, neclare sau trezesc suspiciuni; fiți sceptici: dacă o informație sună «prea frumos ca să fie adevărat», este posibil să fie falsă; vă încurajăm să căutați întotdeauna adevărul, înainte de a crede sau a distribui o știre”.

Citit 1183 ori Ultima modificare Luni, 16 Octombrie 2023 08:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.