Au început sărbătorile duhovniceşti închinate Sf. Andrei. Moaştele Sf. Ioan Damaschin, la Galaţi

Au început sărbătorile duhovniceşti închinate Sf. Andrei. Moaştele Sf. Ioan Damaschin, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sărbătorile închinate ocrotitorului spiritual al oraşului Galaţi şi al Eparhiei Dunării de Jos, Sfântul Apostol Andrei, reprezintă în fiecare an prilej de mare bucurie duhovnicească pentru toţi credincioşii de la Dunărea de Jos

În 2023, când se împlinesc 31 de ani de când Sf. Andrei a fost chemat ca ocrotitor spiritual al oraşului Galaţi, Arhiepiscopia Dunării de Jos, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, organizează un amplu program pastoral-misionar, cultural-educaţional şi social-filantropic, ce a continuat duminică, 26 noiembrie, cu tradiţionala procesiune "Călători pe cărările sfinţilor".

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, noua raclă ce adăposteşte o părticică din moaştele Sfântului Cuvios Ioan Damaschin a ajuns la Galaţi şi, împreună cu moaştele Sfântului Apostol Andrei, din patrimoniul sacru al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, au fost purtate în procesiune. Racla a fost întâmpinată pe strada Domnească de chiriarhul Dunării de Jos, împreună cu monahii şi monahiile de la mănăstirile eparhiei, preoţi, elevi seminarişti, studenţi, copii şi credincioşi pelerini. După o scurtă rugăciune de mulţumire, în sunet de cântări bisericeşti şi mireasmă de tămâie, pelerinii au plecat în procesiune pe Calea Domnească, spre Catedrala arhiepiscopală. În acelaşi timp, a fost purtată în procesiune pe Calea Domnească şi racla cu moaştele Sf. Apostol Andrei.

Ambele procesiuni au ajuns la Catedrală, unde a fost săvârşită o slujbă de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra clerului şi credincioşilor acestei eparhii. A urmat cuvântul de învăţătură al Arhipăstorului Dunării de Jos, în care acesta a vorbit despre părintele spiritual al poporului român şi lucrarea sa misionară pe teritoriul ţării, iar apoi a prezentat repere din viaţa şi activitatea Sf. Ioan Damaschin.

După cuvintele de învăţătură, sfintele odoare au fost aşezate spre închinare în lăcaşul de cult, iar monahii şi monahiile, precum şi clerici şi credincioşi din cele două judeţe ale eparhiei, Galaţi şi Brăila, au rămas până târziu în noapte la slujba Privegherii şi apoi la Sfânta Liturghie de noapte, săvârşită de chiriarhul locului.

Citit 1592 ori Ultima modificare Marți, 28 Noiembrie 2023 12:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.