Hramul capelei ocrotite de Sf. Mc. Ignatie Teoforul

Hramul capelei ocrotite de Sf. Mc. Ignatie Teoforul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 În ziua de pomenire a Sfântului Ignatie Teoforul, pe 20 decembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie la Capela "Sfântul şi Dreptul Lazăr şi Sfântul Sfinţit Mucenic Ignatie Teoforul" din cadrul Centrului de zi pentru copii al Parohiei "Sfântul Spiridon" din municipiul Galaţi.

"Cu acest prilej, ierarhul locului a adus din patrimoniul sacru al reşedinţei arhiepiscopale racla ce conţine un fragment din moaştele Sfântului Ignatie Teoforul. La slujbă au fost prezenţi copiii asistaţi în cadrul acestui centru de zi, cei de la Centrul de zi "Sfântul Antonie cel Mare" şi de la Aşezământul socio-filantropic "Sfântul Vasile cel Mare" din Galaţi, precum şi instructorii de educaţie şi alţi profesori voluntari care sprijină activităţile desfăşurate în aceste trei centre sociale. În cuvântul adresat cu acest prilej, ierarhul locului a vorbit despre viaţa Sfântului Ignatie Teoforul, relatând momentul în care acesta, când era copil, a fost purtat în brațe de Mântuitorul şi arătat lumii ca model pentru dobândirea Împărăţiei Cerurilor. După slujbă, copiii au primit din partea Părintelui Arhiepiscop broşuri de colinde, dulciuri şi alte daruri", se precizează într-un comunicat al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În continuare, copiii au fost invitaţi să urmărească o piesă de teatru pusă în scenă de un grup de copii din cadrul acestui centru social, sub coordonarea doamnei Maria Gheorghe, profesor voluntar în vârstă de 92 de ani, realizat în colaborare cu artiştii de la Teatrul pentru Copii şi Tineret "Gulliver" din Galaţi.

La final, toţi cei prezenţi au fost invitaţi la agapa pregătită special pentru această zi de sărbătoare.

Citit 418 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Decembrie 2023 01:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.