Parc-pericol public pentru copiii Galaţiului

Parc-pericol public pentru copiii Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ori îi antrenăm pe cei mici ca pentru operaţiunile de gherilă, ori nu îi scoatem din casă * În parcurile noastre, ar putea să-şi rupă picioarele * Să se electrocuteze * Să se infecteze * Succes, părinţi! *

Nu te numeşti gălăţean dacă nu ţi-ai plimbat măcar o dată paşii şi prichindelul pe aleile rupte ale Grădinii Publice. Dacă nu ai încercat să fii şmecher şi să-ţi duci juniorul la Zoo, la Gârboavele, marţea (când e închis). Dacă nu ai jucat cu puştiul tău jocul „Cât de înalt era uriaşul care şi-a pierdut papucul ruginit?” – cel din parcul de la Ultimul Leu.

Ţâşnitoare ioc, gaură de prins piciorul – da!

Această ultimă locaţie l-a scos din sărite şi pe Mihai, tată de doi copii în timpul liber şi fidel cititor al „Vieţii libere”. Omul a trimis pe adresa redacţiei o serie de fotografii-martor, dovedind încă o dată degradarea micului lor de joacă. Iată ce spune Mihai:

„Aceste poze sunt făcute în parcul de copii de la Ultimul Leu, iar în acel loc (FOTO 2) astă-vară a fost o ţâşnitoare de apă. Acum, pentru că vremea s-a răcit, s-au ridicat toate ţâşnitorile, dar cei de la Primărie sau Apă Canal nu au astupat găurile care au rămas în urmă”.

„Oricând un copil se poate accidenta, pentru că, după cum se vede, găurile sunt astupate cu frunze uscate. Se aşteaptă să se ajungă la un accident ca să se astupe aceste gropi?”

De electrocutat

Mihai nu s-a oprit aici, ci a făcut ochii roată şi iată ce a mai văzut: „Tot din acelaşi parc de copii - pericol public - este căzut un stâlp de iluminat de acum o lună (FOTO 1), şi pe nimeni nu interesează ce este cu el acolo”.

„Mai mult: s-ar putea să mai cadă câţiva, deoarece mulţi stâlpi nu sunt prinşi regulamentar în postamenţii de beton, ci sunt pur şi simplu îngropaţi. Oare prin acel cablu nu trece şi curent electric?”.

Iarbă şi rugină

În final, gălăţeanul nostru le mai bate o dată obrazul edililor: „De o lună şi ceva au tăiat oamenii iarba, dar nu au venit nici până acum să o strângă (FOTO 4). Frumos parc! Şi curat, domnule primar. Dar de când nu s-au mai vopsit aceste piese (FOTO 5)?”.

Noi presupunem că papucul acela nu trebuie vopsit. Precis e relicvă. Iar parcul… De ce să-l mai deranjăm cu ţâşnitori, stâlpi verticali şi iarbă tunsă şi evacuată la timp?

Adică cum, să arate şi la noi la ca oameni?! Las’, mai bine cumpără Primăria nişte palmieri şi ficuşi noi pentru strada Brăilei, că pe copii nu-i bine să îi înveţi răsfăţaţi.

Citit 1788 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.