Cum vin banii la Spitalul Judeţean?

Cum vin banii la Spitalul Judeţean?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Salariile la zi * Plata materialelor sanitare şi a medicamentelor, întârziată cu o lună *

Revenim cu precizări referitoare la o nelămurire pe care ne-o exprimasem ieri, în materialul intitulat „Bani pentru două săptămâni de urgenţe medicale”. Nu înţelegeam atunci care este legătura dintre salariile plătite ieri şi decontul pe luna septembrie.

Surse din interiorul sistemului sanitar gălăţean precizează că, de fapt, plăţile efectuate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi către Spitalul Clinic de Urgenţă se fac pe mai multe capitole cum sunt: salariile, medicamentele şi materialele sanitare.

Aceleaşi surse susţin că CJAS  virează bani în conturile spitalului pentru plata salariilor din luna precedentă (octombrie, în cazul nostru) şi că există întârzieri de o lună în cazul plăţilor pentru medicamente şi materiale sanitare (acestea din urmă fiind cumpărate oricum de către pacienţi).

Aşadar, potrivit surselor noastre, ieri salariaţii Judeţeanului şi-au primit salariile nu pe septembrie, ci pe octombrie, aşa cum era şi normal. De aici şi calmul. Asta ar mai lipsi: după ce că spitalul nu are de nici unele şi veniturile celor mai mulţi dintre angajaţi sunt mici, să mai întârzie şi salariile!

Citit 820 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.