Se vor alege alte consilii de administraţie în şcoli

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce în urmă cu nicio lună au fost obligaţi să aleagă consilii de administraţie în virtutea unui ordin care venea în contradicţie cu prevederile Legii educaţiei, directorii unităţilor de învăţământ vor fi nevoiţi să mai facă încă o dată alegeri.

La cererea sindicaliştilor, care i-au atras atenţia ministrului Educaţiei că a emis un ordin ilegal, Daniel Funeriu a promis şi chiar a semnat un proces verbal că va schimba ordinul respectiv.

Una era componenţa consiliului de administraţie în şcoli stabilită de Legea Educaţiei încă în vigoare, altceva prevedea ordinul dat de ministru. Deşi ilegal, directorii s-au grăbit să-l aplice. 

Ordinul i-a nemulţumit pe oamenii şcolilor şi prin faptul că restricţiona numărul cadrelor didactice în consiliul de administraţie, dar şi pentru că în componenţa sa apărea o funcţie care nu exista – contabil, în loc de administrator financiar.

„Noi am făcut alegeri, am solicitat încă de pe 17 septembrie primăriei şi Consiliului local să ne trimită câte un membru în CA, dar n-am primit   răspuns nici în ziua de azi. Probabil situaţia e la fel şi în alte unităţi de învăţământ”.

„Toată povestea asta cu legea din învăţământ şi cu ordinele care se tot schimbă de la o zi la alta creează o stare de nesiguranţă şi o bulversare completă a elevilor şi profesorilor”.

„Vom aştepta  noul ordin, vom vedea pe cine validăm în continuare în CA şi pe cine alegem. Deocamdată, nu e nimic sigur”, ne mărturiseşte directorul de la Colegiul „Cuza”, Gabriel Enache.   

Citit 1059 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.