Moldovean cu act de identitate românesc fals

Moldovean cu act de identitate românesc fals
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Poliţiştii de frontieră de la  Galați efectuează cercetări în privința unui cetățean moldovean care avea un buletin de identitate românesc fals.

Pe 4 aprilie, în jurul orei 17.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare intrării în țară, un pasager care călătorea într-un autoturism. Acesta era cetățean moldovean, în vârstă de 21 de ani. Bărbatul s-a legitimat în vederea trecerii frontierei cu un pașaport moldovenesc electronic, valabil, dar din discuția cu acesta și din analiza de risc tactică, oamenii legii au suspectat că ar putea deține și alte documente asupra sa.

„În urma controlului amănunțit efectuat în prezența lucrătorului vamal, a fost descoperită în interiorul portofelului acestuia, o carte de identitate românească purtând fotografia și datele sale de identificare. Documentul găsit, a fost verificat suplimentar în linia a II a de control, ocazie cu care polițiștii de frontieră au stabilit faptul că nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unei cărți de identitate românești, fiind falsă. Persoana a declarat că a obținut documentul prin mediul online și că a plătit pentru acesta suma de 200 de euro.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, spune comisar de poliție Sorin Ene, purtătorul de cuvânt al STPF Galați.

Citit 885 ori Ultima modificare Vineri, 05 Aprilie 2024 14:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.