Concurs pentru elevii gurmanzi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii de toate vârstele din Galaţi, atât cei de clasele I-IV, cât şi gimnaziştii şi liceenii, sunt invitaţi să participe, în următoarea perioadă, la un concurs pe o temă originală: mâncăruri alese şi gustoase, dar sănătoase.

Concursul se numeşte chiar „Bucate sănătoase” şi este organizat  de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi şi de Palatul Copiilor şi Elevilor, în colaborare cu Consiliul Judeţean al Elevilor.

Întrecerea are o etapă pe şcoli, desfăşurată între 6-10 decembrie, când, la nivel de şcoală, un juriu alege câte două reţete de mâncăruri reprezentative. Finala competiţiei are loc pe 15 decembrie 2010, la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

Echipele, formate din minim 10 şi maxim 15 elevi, vor trebui să facă pledoarii cât mai convingătoare pentru reţeta lor. În cadrul prezentărilor, elevii nu vor folosi materiale periculoase sau cu conotaţii nepotrivite şi, de asemenea, vor trebui să aibă o costumaţie adecvată.

Ei vor fi depunctaţi dacă depăşesc timpul acordat, însă vor primi puncte dacă promovează valorile autentice tradiţionale şi un stil de viaţă sănătos.

De altfel, întregul concurs urmăreşte să le formeze în rândul tinerilor un stil de viaţă sănătos, bazat pe o alimentaţie echilibrată şi pe cunoaşterea tradiţiilor şi obiceiurilor culinare specifice poporului român.

Citit 682 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.