Salariile mici, principalul motiv de nemulțumire a angajaților

Salariile mici, principalul motiv de nemulțumire a angajaților
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Aproape 41 la sută dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele motive de frustrare, conform celui mai recent sondaj realizat de eJobs.ro şi Up România.

"Salariul este principalul motiv de nemulţumire pe care îl au angajaţii români, fiind menţionat de 67,3 la sută dintre respondenţi. Este, de altfel, argumentul care cântăreşte cel mai greu atunci când decid să accepte o ofertă de job, dar şi cel care îi poate stârni cele mai mari nemulţumiri. Lipsa oportunităţilor de promovare este un alt motiv de frustrare pentru angajaţi, regăsindu-se în răspunsurile a 29,9 la sută dintre participanţii la studiu. Alte motive care i-ar determina să-şi părăsească locul de muncă actual sunt relaţia cu managerul (28,7 la sută), lipsa recunoaşterii muncii (25,4 la sută), pachetul de beneficii (22,5 la sută), volumul de muncă (22,4 la sută), relaţia cu echipa (21,3 la sută), programul de lucru (20,2 la sută) ori lipsa unui echilibru între job şi viaţa personală (19,5 la sută)", potrivit datelor prezentate în cadrul studiului.

Astfel, potrivit sursei citate, 34 la sută dintre angajaţi exprimă nemulţumiri în legătură cu jobul lor actual, în timp ce 7 la sută se declară foarte nemulţumiţi. La celălalt pol, 54 la sută dintre respondenţi spun că sunt mulţumiţi, iar 6 la sută, foarte mulţumiţi de mediul de lucru şi de etapa în care se află cariera lor.

Sondajul mai subliniază că 26,4 la sută deja caută şi aplică la alte joburi şi nu vor mai rămâne mult timp în locul în care se află acum, iar 5,9 la sută şi-au dat deja demisia şi urmează să plece.

Citit 1007 ori Ultima modificare Joi, 18 Aprilie 2024 16:37

1 comentariu

 • postat de un cetatean
  Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 00:46
  213.157.191.***
  deci dupa indelungi cercetari s-a descoperit asta ... care va sa zica
  1
  1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.