Cum să rechemăm vara

Cum să rechemăm vara
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oricât am chema-o, vara nu se va întoarce prea curând. Totuşi, am avea ceva şanse să ne prefacem că afară e arşiţă. Sfatul nostru: închideţi uşa bucătăriei, rupeţi orice contact cu lumea ceţoasă de afară şi tăiaţi felii câţiva castaveţi de 3,5 lei kilogramul, cumpăraţi din Piaţa Centrală. Pe un kilogram de roşii olandeze veţi cheltui 5,3 lei sau chiar 6 lei, dar dacă vreţi salată de vară, altă soluţie nu aveţi. Evident, nu trebuie să lipsească salata verde. Am găsit pe tarabe sortimente cu frunza creaţă sau netedă, ambele cultivate la Vânători, la preţuri cuprinse între 1 leu şi 2 lei căpăţâna. Ceapa verde: 2 lei legătura. Aveţi ocazia să daţi şi ceva culoare în plus salatei, cu vreo câteva ridichi de 1 leu legătura. Lăsaţi să se cearnă peste legumele tăiate şi amestecate prafuri de sare şi nu stăviliţi aversele de zeamă de lămâie care, împreună cu cele câteva picături de ulei de măsline, vor da un gust care vă va aminti că a fost vară, până nu demult.

Să ţinem răceala la distanţa!

Dacă nu vreţi să răciţi şi să vă bucuraţi din plin de viaţă chiar şi iarna, n-ar fi rău să faceţi o cură cu miere de albine. În halele acoperite de zarzavaturi ale Pieţei Centrale este un stand care vinde miere de albine şi produse derivate, numai bune ca să vă întărească imunitatea şi să vă ajute să treceţi prin iarnă cu bine. Mierea de salcâm se vinde la 25 de lei, iar cea polifloră, la 20 de lei. Polenul crud : 30 de lei pentru aproape jumătate de kilogram. Nu ştim dacă preţurile vi sa par acceptabile sau nu, dar gândiţi-vă cât costă să trataţi o răceala!

Citit 774 ori Ultima modificare Vineri, 04 Noiembrie 2011 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.