Unde nu-i avaria CET, este a Apaterm-ului!

Unde nu-i avaria CET, este a Apaterm-ului!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la cele peste 180 de blocuri care nu primeau, săptămâna trecută, căldură, duminică numărul acestora scăzuse simţitor – 12 blocuri şi o şcoală. Dintre acestea, şapte blocuri din Saturn sunt racordate la un punct termic aflat, până miercuri, în lucrări de modernizare (desfăşurate de Apaterm), iar alte cinci, din Micro 38, nu primeau, duminică, agent termic, din cauza unei avarii a Apaterm.  

Aşa cum declara, săptămâna trecută, directorul Electrocentrale, Eduard Urbanschi, avaria de la conducta CET din Aviaţiei a fost remediată în cursul acestui week-end, deşi termenul oficial de finalizare era de 9 noiembrie. Din păcate însă, duminică încă nu primeau căldură toate cele 144 de blocuri, cinci grădiniţe (nr. 19, 47,  52, 53 şi 55), patru şcoli (31, 33, 34 şi 18 – în renovare), un dispensar-şcoală şi un atelier-şcoală, toate racordate la cele şase puncte termice alimentate de conducta CET.

Potrivit directorului de producţie al Apaterm, Mircea Ispas, în continuare cinci blocuri – Z 3, W1, Y 15, J 8 şi V 1 -  şi Şcoala nr. 31 din Micro 38 nu primeau căldură. „Este vorba despre o lucrare a Apaterm, pe una din ramurile unui punct termic. Când s-a remediat problema conductei CET şi s-a băgat presiune, un branşament a crăpat, dar muncitorii de la Apaterm lucrează şi astăzi / duminică – pentru a se remedia defecţiunea. Nu vrea ca luni să îngheţe elevii de la Şcoala 31, dar lucrăm şi pentru reluarea căldurii la cele cinci blocuri”.

Şi cazurile izolate de blocuri care nu primeau, vineri, căldură, şi care au fost semnalate ziarului „Viaţa liberă” au fost rezolvate de cei de la Apaterm, la fel şi alte două situaţii, semnalate sâmbătă: blocul 9 G (Micro 16) şi blocul Siret 1, din Centru. „La 9 G s-a montat gigacalorimetrul pentru a primi căldura, iar la blocul Siret s-a dat drumul la căldură, mai puţin la scara 4, unde este o avarie interioară, care se va rezolva de Apaterm, dacă asociaţia va da comandă pentru aşa ceva. Probabil mai sunt şi alte blocuri în are sunt avarii, probleme pe care le vom rezolva în această săptămână”, a mai spus Mircea Ispas. Totuşi, dacă observaţi că în cursul zilei, caloriferul se răceşte, ar mai putea fi o cauză; debitul hidraulic al agentului termic este insuficient pentru asigurarea căldurii în tot oraşul, motiv pentru care, atunci când creşte consumul de apă caldă, Apaterm ia măsura restricţionării, temporare, a căldurii, la diverse puncte termice! Mai pe româneşte, pentru a avea apă caldă la duş, ni se opreşte căldura la calorifer!  Sâmbătă, acest lucru s-a întâmplat la 10 puncte termice, iar duminică, situaţia s-a repetat. „Odată cu începerea furnizării de căldură şi în Aviaţiei, a trebuit ca pe sistem să se mărească debitul hidraulic, pentru a asigura căldura în tot oraşul. Din păcate, deşi am făcut notă telefonică la Electrocetrale prin care am cerut această creştere, nu am primit nici un răspuns. În lipsa unui debit mai mare de la CET, pentru a asigura apa caldă menajeră, am decis oprirea temporară a căldurii la anumite puncte”, spune Mircea Ispas, adăugând că „din 2 noiembrie, CET nu ne mai transmite nici parametrii de furnizare – temperatură şi debit -, fapt care pune Apaterm în dificultate în a şti cu exactitate dacă livrează căldură în mod corespunzător tuturor consumatorilor. Aşteptăm însă ca Electrocentrale să ne trimită aceşti parametri”.

Citit 1736 ori Ultima modificare Duminică, 06 Noiembrie 2011 14:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.