Strigător la cer - Fără bani şi de Anul Nou, din cauza birocraţiei

Strigător la cer - Fără bani şi de Anul Nou, din cauza birocraţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ca şi cum nu ar fi de ajuns că sunt lovite de soartă, persoanele care beneficiază de ajutorul de handicap nu şi-au primit banii, nici înainte de Crăciun,  nici înainte de Revelion, multe dintre acestea fiind în situaţia de a nu avea niciun leu pentru pâine. Au tot fost duşi cu vorba că vor primi  indemnizaţia de handicap măcar la sfârşitul lunii, înainte de Anul Nou. Aşa cum săracă le-a fost masa de Crăciun, nici de Revelion nu s-au putut bucura că au ce să pună pe masă.

Am sunat şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de unde ni s-a spus că ordinele de plată au fost trimise la Trezorerie încă dinainte de Crăciun. De la Consiliul Judeţului (ordonatorul de credit) ni  s-a răspuns acelaşi lucru: „Noi am făcut toate demersurile ca oamenii să aibă bani de sărbători,  cei de la Direcţia de Finanţe n-au semnat”, ne-a declarat Daniel Mihalaşcu, purtătorul de cuvânt din cadrul CJ.

La Finanţe, am reuşit să discutăm cu purtătorul de cuvânt, George Marinescu, care s-a interesat şi ne-a transmis din partea şefilor săi un mesaj optimist, ieri, în jurul orei 14.00, când instiituţia îşi închideaa deja porţile: „Situaţia se rezolvă”. 

Am întrebat şi la Oficiul Poştal Nr. 1, poate între timp s-au făcut viramente, dar ni s-a răspuns clar că n-a venit nimic pentru alocaţiile de handicap, iar oamenii îşi vor primi banii, după 3 ianuarie. Astăzi lucrătorii de la Poştă au liber. În niciun caz banii nu vor putea ajunge la oameni, oricât s-ar da acum cei de la Finanţe peste cap.

În hăţişul semnăturilor şi al hârtiilor pe care trebuie să le facă instituţiile ca oamenii să-şi primească drepturile, recunoaştem, n-am reuşit să aflăm adevăraţii vinovaţi.

Nu putem decât să le transmitem ceea ce le-a transmis cineva din comuna Braniştea, rămas anul acesta de sărbători, chiar şi fără bani de pâine, ce să mai vorbim de alte bucate alese: „Să aibă şi ei parte de o masă de Revelion bogată ca a noastră!”.   

 

Citit 2774 ori Ultima modificare Vineri, 30 Decembrie 2011 16:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.