VEŞTI bune pentru tinerii ABSOLVENȚI: 4.000 de LOCURI DE MUNCĂ, disponibile în curând

VEŞTI bune pentru tinerii ABSOLVENȚI: 4.000 de LOCURI DE MUNCĂ, disponibile în curând
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Fondurilor Europene anunţă că au fost depuse opt proiecte strategice de către Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism în cadrul apelului de proiecte POS DRU – „Locuri de muncă subvenţionate”.

„Prin lansarea acestui apel de proiecte, construit pe o schemă din minimis, Ministerul Fondurilor Europene susţine angajarea tinerilor absolvenţi şi dinamizarea activităţii în mediul privat. Autoritatea de Management POS DRU va evalua cât mai repede proiectele depuse în cadrul apelului pentru ca banii europeni alocaţi pentru acest apel, aproximativ 40 milioane de euro, să poată ajunge în mod rapid şi eficient la IMM-urile care angajează tineri absolvenţi promoţia 2014. Subvenţiile acordate firmelor vor acoperi plata unui salariu net de 900 de lei pentru absolvenţii de studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru absolvenţii de studii superioare, pe o perioadă de minimum 6 luni şi de maximum 12 luni”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

„Cele 8 proiecte depuse de către Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism vor avea ca beneficiari peste 6.400 de absolvenţi ai anului 2014, dintre care 4.000 cu studii superioare şi 2.400 cu studii medii. Suntem pregătiţi ca, începând cu luna iulie, să demarăm cele 8 proiecte strategice şi să arătăm încă o dată că se poate face o cheltuire eficace a fondurilor europene sprijinind angajaţii şi firmele”, a declarat ministrul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Florin Nicolae Jianu.

Numărul maxim orientativ de posturi care vor face obiectul subvenţionării, în funcţie de categoria în care se încadrează beneficiarul schemei de minimis, este următorul: pentru microîntreprinderi – 3 locuri de muncă; pentru întreprinderi mici – 7 locuri de muncă; pentru întreprinderi mijlocii – 15 locuri de muncă. Subvenţiile aferente salariilor tinerilor absolvenţi vor fi acordate lunar. În acelaşi timp, companiile care vor angaja absolvenţi vor fi obligate să realizeze un plan educaţional pentru fiecare persoană nou angajată pentru a proba demersul procesului educaţional aferent învăţării la locul de muncă.

Citit 1508 ori Ultima modificare Luni, 16 Iunie 2014 21:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.