Daruri pentru bătrâni, bolnavi şi copii nevoiaşi

Daruri pentru bătrâni, bolnavi şi copii nevoiaşi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

*  Fapte alese pentru 80 de bunici şi 30 de copii * 8.000 lei pentru masa din spitale *

Solidaritatea creştină se face simţită mai ales la sărbătorile mari de peste an, când preoţii şi creştinii îşi permit să dăruiască din prinosul lor şi pentru necăjiţi. „E nevoie de astfel de gesturi, fiindcă este arhicunoscută preocuparea Bisericii pentru a veni în sprijinul celor care trăiesc în lipsuri sau a celor care sunt internaţi în aşezămintele sociale”, ne spune părintele Eugen Ioan Buruiană, protopop de Galaţi.

Existenţa oamenilor necăjiţi sau uitaţi de cei apropiaţi ne demonstrează pe zi ce trece că e nevoie de filantropie. Fapta bună e necesară ca aerul, având menirea de a ridica în lumină pe cei părăsiţi de propria familie, pe cei din închisori şi din spitale, pe cei rămaşi pe stradă, în grija lui Hristos.

Sărbătoare mai senină

A devenit tradiţie ca la Sărbătoarea de Crăciun, Protoieria Galaţi şi Parohia „Precista” din municipiul nostru  să fie aproape de bunicii de la Căminul de Bătrâni „Sfântul Ştefan cel Mare” de pe strada Războieni, dar şi printre copiii temporar internaţi la Spitalul de Pediatrie din Galaţi. „În ultimii ani, acest gest este transfigurat în faptă bună, ziditoare de suflet şi de trup datorită a două familii de  creştini români care trăiesc în îndepărtata Australie şi care, an de an, ne trimit atât cât ne trebuie pentru a îndulci viaţa a optzeci de vârstnici de la amintitul Cămin de Bătrâni din Galaţi, dar şi pentru a alunga suferinţa copiilor pe care Naşterea Domnului Iisus Hristos i-a surprins în spital, la tratament”, ne spunea părintele protopop Eugen Ioan Buruiană.

Darurile au constat în alimente, dulciuri, iconiţe şi cărţi de rugăciuni.

Cele două familii de români-australieni care sunt alături de creştinii noştri se numesc Gabriel şi Sevastiţa Lăzărescu şi Theodor şi Rosse Sermanis, creştini care au înţeles că de unde le-a dat Dumnezeu, în semn de mulţumire, la rându-le trebuie să dea şi ei şi să-i bucure pe cei neputincioşi. 

Astfel, sărbătoarea Naşterii Domnului a devenit mai senină, mai plină de lumină. Familia Lăzăroiu este din Brăila, „din prima parohie în care a slujit părintele Eugen Buruiană” şi gestul ei este unul care ilustrează legătura care se naşte între părintele duhovnicesc şi păstoriţi.

Solidaritate la nevoi şi la durere

Dar, lecţia solidarităţii şi filantropiei creştine este trăită întru Hristos şi de creştinii din parohiile gălăţene. De exemplu, la Sărbătoarea „Sfântului Apostol Andrei”, credincioşii din Protoieria Galaţi, pe lângă cele 15-20 de familii asistate social, şi-au făcut simţită prezenţa în toate spitalele gălăţene. „Cu sprijinul creştinilor gălăţeni am reuşit să susţinem masa de prânz pentru bolnavii din toate spitale gălăţene, gest care a fost posibil prin colectarea a 8.000 de lei”, a adăugat părintele protopop.

Citit 2194 ori Ultima modificare Vineri, 30 Decembrie 2011 16:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.