Legume de paradă!

Legume de paradă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ochii văd, papilele gustative cer! În mijlocul unei ierni care aduce mai degrabă a început de primăvară, tarabele din hala acoperită a Piaţei Centrale sunt pline cu vârf de tot soiul de fructe şi legume viu colorate, aduse de prin diverse colţurile ale lumii.

Printre altele, e varietate mare de roşii. Tomatele din sortimentul cherry sunt de departe cele mai gustoase, dar şi cele mai scumpe, ajungând la 12,99 lei kilogramul. Roşiile mari şi lucioase de Spania de vând cu 6 lei kilogramul, iar cele de Grecia, despre care comerciantul spune că sunt „foarte gustoase” se dau la 7 lei.

Codaşe la preţ sunt tomatele din Turcia, ceva mai palide, pe care le puteţi cumpăra la doar 4 lei. Dacă vă e pofta de ardei, aveţi de unde alege. Ardeii graşi sunt un spectacol cromatic. Verzi, galbeni, portocalii sau roşii, par făcuţi anume pentru a fura ochiul. Nu vă putem asigura că sunt cei mai buni ardei pe care i-aţi mâncat vreodată, dar cu siguranţă sunt frumoşi. Preţurile per kilogram încep de la 6 lei şi ajung până la 8 lei, în cazul ardeilor graşi roşii şi ai celor din soiul kapia.

Dovleceii arată bine, dar sunt în continuare scumpi. Fără 6,99 lei, n-o să-i faceţi nici pane, nici musaca, nici umpluţi. Preţul castraveţilor a rămas şi el cam piperat, în ultima săptămână. Giganţii verzi şi traşi în ţiplă se vând tot cu 6 lei, în vreme ce preţul unei căpăţâni de salată verde începe de la 1 leu şi poate ajunge până la 2 lei. Ridichile, 2 lei legătura, la fel ca şi în weekendul trecut.

Pe tarabele din coasta halelor acoperite, spanacul care se recomandă ca fiind de-al locului, de pe câmpurile Bădălanului, costă 5 lei. În halele acoperite, veţi găsi şi spanac ceva mai viguros, chit că va trebui să plătiţi cu 2 lei în plus pe kilogram. Conopida mare şi albă e 5,5 lei, iar căpăţânile de broccolli, mici, verzi şi învelite în folie protectoare se vând cu 7 lei.

Citit 879 ori Ultima modificare Vineri, 13 Ianuarie 2012 20:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.