La Centru de Urgenţe a persoanelor fără adăpost din Galaţi s-a dublat numărul persoanelor găzduite

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Iarna a adunat în aşezământ încă 40 de persoane care locuiau în stradă *

Zilele acestea, numărul celor care au fost primiţi în gazdă la Centrul de urgenţe a persoanelor fără adăpost, aflat în subordinea Primăriei Galaţi,  aproape s-a dublat. „Zilele din urmă, în urma raziilor care s-au făcut împreună cu Poliţia locală, am depistat mai multe persoane pe care le-am adăpostit în centrul nostru de urgenţă. Acum numărul asistaţilor a ajuns la 112 beneficiari. Peste an, aici au casă şi masă, în medie, în jur  60-70 de persoane care beneficiază de ospitalitate în acest aşezământ, pe o perioadă determinată de maximum trei luni. Însă de când a venit iarna, cu ger şi viscol, căminul este arhiplin. Dintre noii oaspeţi,  40 de beneficiari sunt din alte judeţe”, ne-a spus Viorica Palade, director Administrativ al Primăriei municipiului Galaţi.

Sprijin din partea unor biserici

Şi dacă masa este asigurată din fondurile proprii ale Administraţiei publice locale, prin Cantina de Ajutor Social, nu la fel se pune problema cu materialele de uz personal. „Am primit sprijinul Protoieriei Galaţi, prin două parohii care au oferit persoanelor abia sosite în centrul nostru obiecte de igienă personală, medicamente antigripale şi îmbrăcăminte”, a adăugat Viorica Palade.

În cursul zilei de ieri, două parohii au mers într-o misiune filantropică la Centrul de urgenţă din Galaţi: ele sunt bisericile „Sfânta Ana” şi „Sfântul Atanasie Patelarie”. „Creştini au dat dovadă de solidaritate şi compasiune şi le mulţumim!”, ne-a precizat, ieri, părintele Eugen Buruiană, protopop de Galaţi.

Important

În cazul în care gălăţenii sesizează vreun neajutorat care nu are unde să tragă, îl informăm că numărul Centrului de urgenţă pentru persoane fără adăpost din Galaţi (situat în spatele Spitalului Municipal „Elisabeta Doamna”) este 0236/490960.

Citit 3017 ori Ultima modificare Luni, 13 Februarie 2012 19:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.