Solidaritate creştină cu sinistraţii zăpezii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ieri a fost organizată o misiune de caritate pentru satele izolate din Brăila 

În semn de solidaritate, creştinii gălăţenii şi-au îndreptat atenţia zilele acestea către satele, cătunele şi comunele izolate din Insula Mare a Brăilei. „Până în acest moment, cele mai multe situaţii care au necesitat sprijinul slujitorilor bisericii, şi nu numai, s-au înregistrat în cătunele izolate din judeţul Brăila. Încă de duminică, la iniţiativa Înalt Prea Sfinţitului Casian al Dunării de Jos, după slujbă a fost organizată o colectă în bani în toate bisericile din Galaţi, pentru ajutorarea sinistraţilor din Eparhia noastră, dar şi din judeţele Vrancea şi Buzău. Ieri a pornit o misiune de caritate înspre parohiile din Protoieria Făurei, judeţul Brăila şi către Centrul de urgenţă din Galaţi”, ne-a spus părintele Gabriel Molocea, consilier al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. 

În funcţie de necesităţile din teren, banii din colecta organizată de Arhiepiscopia noastră vor fi folosiţi pentru achiziţionarea celor necesare oamenilor aflaţi sub nămeţi: alimente neperisabile, apă şi ceva detergenţi. „Zilele acestea, vom continua colecta şi în funcţie de resurse vom organiza misiuni de caritate către zonele afectate din judeţele Brăila - şi Galaţi, dacă va fi cazul -  precum şi către cei aflaţi sub povara iernii din judeţele Vrancea şi Buzău. De aceea, îi rugăm pe creştini să fie solidari cu cei înzăpeziţi şi dacă pot contribui cu o sumă de bani - cât de mică - să o depună la parohia aparţinătoare”, a precizat părintele Gabriel Molocea.

În cazul în care sunt totuşi donatori care au posibilitatea să ofere sprijin material (alimente neperisabile, medicamente, îmbrăcăminte şi altele), îi rugăm să se adreseze parohiei aparţinătoare, Protoieriei Galaţi sau sectorului Social al  Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

 

Citit 1422 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2012 10:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.