Galaţiul, pe locul trei la disponibilizări

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu 3.675 de persoane,  Galaţiul se află pe locul trei în ţară, după Bucureşti şi Cluj, în funcţie de numărul angajaţilor aflaţi în curs de disponibilizare. Datele, foarte îngrijorătoare pentru gălăţeni, sunt extrase din cea mai recentă statistică dată publicităţii de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Cu toate că informaţiile sunt alarmate, s-ar putea, totuşi, să nu devenim chiar un oraş de şomeri. De fapt, ne-a declarat Carmen Tofan, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, lucrurile au stat şi mai rău.

„Datele pe care ANOFM le-a făcut publice se bazează pe cifrele oferite de societăţi în ceea ce priveşte disponibilizarea. În realitate, însă, nu toţi angajatorii au disponibilizat atât de mulţi oameni  cât anunţaseră iniţial. Cel puţin, nu toţi au ajuns la noi. E drept, însă, că unii dintre cei care au rămas fără loc de muncă se îndreaptă şi spre agenţiile din alte judeţe…”, a declarat Carmen Tofan.

Spre exemplu, potrivit datelor agenţiei judeţene, Vega 93 anunţase că va disponibiliza, în cursul acestei luni, 1600 de angajaţi. „Totuşi, ne-a spus d-na director Tofan, la noi au ajuns deocamdată, cu dosarele, doar 600 dintre cei care urmau să ajungă în şomaj.”

Foarte mulţi angajaţi riscau disponibilizarea, în primele două luni ale anului şi la firme de construcţii mai mici, cum ar fi SC Confort SA (300 de disponibilizaţi din totalul de 560) şi SC Katy SRL (108 angajaţi puşi pe liber din totalul de 405).

Domeniul întreţinerii de utilaje este, în continuare, afectat de criză – din totalul de 560 de angajaţi societatea Super Plus K SRL va trimite în şomaj 260, iar Petanic SRL va disponibiliza 72 de angajaţi din cei 152 pe care îi are. Nu scapă de recesiune nici angajaţii din colectarea,  tratarea şi eliminarea deşeurilor şi nici cei din transporturi.

Scăderea consumului pe timp de criză se va face simţită şi industria locală a mobilei, în cea metalurgică, dar şi în industria cinematografică – Promedia Tour SRL anunţă că, din această lună, va rămâne cu doar 10 dintre cei 23 de angajaţi.

Potrivit directorului AJOFM, însă, lucrurile s-ar putea îmbunătăţi în primăvară, când vor reîncepe angajările de sezon, cel puţin în construcţii şi agricultură.

Citit 1192 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.