Consilierii judeţeni au decis: Liber pentru înfiinţarea centrului multifuncţional de la Iveşti
Foto: Sorin Pană

Consilierii judeţeni au decis: Liber pentru înfiinţarea centrului multifuncţional de la Iveşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierii judeţeni gălăţeni au votat joi, în unanimitate, preluarea de către Spitalul Clinic de Urgenţă a întregului patrimoniu al Spitalului de Boli Cronice din Iveşti. Aşa după cum "Viaţa liberă" a mai scris, unitatea medicală trecea printr-o adevărată dramă. Nominalizat de către o Comisie de selecţie din cadrul Ministerului Educaţiei ca unitate sanitară fără drept de mai încheia contracte cu casele de asigurări de sănătate, Spitalul a fost desfiinţat printr-o hotărâre emisă de Consiliul Judeţului în 29 septembrie 2009. De atunci, atât medicul şi cei 8 asistenţi, cât şi bolnavii au fost nevoiţi să se descurce pe cont propriu.

"Patrimoniul Spitalului de Boli Cronice Iveşti, constând în totalitatea bunurilor de natura activelor fixe, obiectelor de inventar, materialelor stabilit pe baza bilanţului contabil de închidere la data predării-preluării însoţit de balanţa de verificare sintetică, contul de rezultat patrimonial, situaţia fluxurilor de trezorerie, conturile de execuţie întocmite pe fiecare sursă de finanţare şi celelalte anexe inclusiv cele care se întocmesc la finele anului, potrivit normelor în vigoare vor fi preluate de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă prin protocol de predare-preluare. Acesta va fi încheiat în maxim 15 zile de la data intrării în vigoare a hotărârii", spune preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.

Adoptarea acestei hotărâri era absolut necesară în perspectiva elaborării unui proiect de hotărâre a Guvernului care să desfiinţeze Spitalul din Iveşti şi să lase cale liberă autorităţilor pentru înfiinţarea unui centru multifincţional, cu cabinete de consultaţii şi paturi care să asigure necesarul de internări de zi. În afara centrului multifuncţional, ar urma să funcţioneze în cealaltă jumătate de spital o secţie externă a Centrului Medico-Social de la Găneşti. "Este un prim pas, extrem de important. Acum, să sperăm că se va găsi o soluţie şi ca oamenii de aici să-şi primească banii pe lunile din urmă", spune directorul spitalului din Iveşti, Sorin Baican.

Citit 1026 ori Ultima modificare Vineri, 30 Martie 2012 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.