Medicii vor rămâne expuşi furiei pacienţilor

Medicii vor rămâne expuşi furiei pacienţilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Un act normativ care să îi pedepsească mai aspru pe pacienţii care îşi iau medicii la bătaie s-ar fi putut adopta deja dacă acest lucru s-ar fi dorit, apreciază preşedintele Colegiului Medicilor din Galaţi, prof. dr. Aurel Nechita.

„Exista soluţia întocmirii unui proiect de hotărâre de guvern pe această temă, care ar fi putut fi adoptat într-o săptămână. În varianta aleasă, însă, drumul până la adoptarea proiectului de lege şi a publicării sale în Monitorul Oficial este încă destul de lung. Să nu uităm că în vară va fi vacanţă parlamentară. În plus, e încă grevă parlamentară şi urmează alegerile, când mulţi dintre deputaţii vor merge în teritoriu. Nu ştiu dacă se va găsi suficient timp pentru ca legea care îi protejează pe medici să poată fi adoptată curând”, a precizat prof. dr. Aurel Nechita.

Între timp, mai spune Aurel Nechita, Colegiul Medicilor încercă să îşi ajute membrii care iau bătaie de la pacienţi oferindu-le consiliere şi sprijin în instanţă.

Din păcate, mersul justiţiei în astfel de cazuri este greoi. Coordonatorul departamentului UPU-SMURD Galaţi, dr. Angel Trifan, ne-a declarat că i-a dat în judecată pe gălăţenii care l-au lovit în timpul unei intervenţii, că dosarul său a ajuns la Parchet şi că peste o săptămână şi jumătate va avea loc o înfăţişare în proces. Totuşi, de la momentul incidentului şi până astăzi a trecut aproximativ un an şi jumătate, timp în care justiţia nu i-a dat încă dreptate medicului.

Citit 1215 ori Ultima modificare Luni, 02 Aprilie 2012 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.