Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
3 comentarii

 

Un act normativ care să îi pedepsească mai aspru pe pacienţii care îşi iau medicii la bătaie s-ar fi putut adopta deja dacă acest lucru s-ar fi dorit, apreciază preşedintele Colegiului Medicilor din Galaţi, prof. dr. Aurel Nechita.

„Exista soluţia întocmirii unui proiect de hotărâre de guvern pe această temă, care ar fi putut fi adoptat într-o săptămână. În varianta aleasă, însă, drumul până la adoptarea proiectului de lege şi a publicării sale în Monitorul Oficial este încă destul de lung. Să nu uităm că în vară va fi vacanţă parlamentară. În plus, e încă grevă parlamentară şi urmează alegerile, când mulţi dintre deputaţii vor merge în teritoriu. Nu ştiu dacă se va găsi suficient timp pentru ca legea care îi protejează pe medici să poată fi adoptată curând”, a precizat prof. dr. Aurel Nechita.

Între timp, mai spune Aurel Nechita, Colegiul Medicilor încercă să îşi ajute membrii care iau bătaie de la pacienţi oferindu-le consiliere şi sprijin în instanţă.
Din păcate, mersul justiţiei în astfel de cazuri este greoi. Coordonatorul departamentului UPU-SMURD Galaţi, dr. Angel Trifan, ne-a declarat că i-a dat în judecată pe gălăţenii care l-au lovit în timpul unei intervenţii, că dosarul său a ajuns la Parchet şi că peste o săptămână şi jumătate va avea loc o înfăţişare în proces. Totuşi, de la momentul incidentului şi până astăzi a trecut aproximativ un an şi jumătate, timp în care justiţia nu i-a dat încă dreptate medicului.

Citit 1048 ori Ultima modificare Luni, 02 Aprilie 2012 18:42

3 comentarii

 • postat de mihai Marți, 03 Aprilie 2012 11:43 Link la comentariu
  0
  0

  domnul asta vede probleme unde nu sunt si unde exista probleme de adevarat nu le distinge, ciata totala, zambetul lui acopera cu o opacitate sfredelul mintii sale, toate problemele majore ale medicinii au fost rezolvate le lipseste o lege speciala de protectie a personalului medical. Domnul nu indrazneste sa iasa la rampa sane vorbeasca de noua lege a sanatatii care dupa actualii guvernanti ar face din serviciu de sanatate o activitate total privata pentru ca ei(politicienii) sa aiba o problema minus in actul de guvernare iar populatia tot mai saraca sa calce tot mai rar pe la spitale sa nu indrazneasca sa cheme salvarea pentru ca nu are posibilitate sa-si plateasca prima de asigurare si atunci clar cu ultimile eforturi inainte sa lesine de infometare i-l agreseaza pe salvator, pe cadrul medical. Poate toti domnii acestia care au posibilitatea sa se blindeze de legi si legisoare speciale au dreptate, sa-i ajutam pe cati mai multi sa intre la puscarie pe termene cat mai lungi cel putin acolo au un blid de mancare, o problema mai putin pentru sanatate, doar o problema mai mult pentru buget, dar ce mai conteaza. Daca domnul cu zambetul pe buze crede ca serviciul de urgente al spitalului judetean se desfasoara in conditii normale se inseala, asa cu este el acuma organizat, teritoriu poate fi revendicat si de trecatorii de pe strada si de vizitatori care urca in spital, de batausi, si de betivi(ca nu ducem lipsa) pentru ca-i lipseste un minim gard de protectie. Inainte sa gandeasca la o lege speciala de protectie, dumnealui sa-si puna intrebarea cum este posibil ca o ceata de 10 indivizi sa patrunda nestingheriti in blocul de urgente al spitalului. Nu credeti ca urgentele s-au transformat intr-o cumetrie in care sunt invitati toti deavalma care trec peacolo?. Alooo oameni mari in functii chee in constitutia romaniei spune ca fiecare avem garantat la servicuil de sanatate dar nu pune nici un alt conditionant, se intelege ca platind asigurarile si impozitele beneficiem de serviciu, ca domnii cu cravata si cu zambetul pe buze nu sunt capabili sa-l transforme si in civilizat este alta problema, ei vor sa se blindeze, cum a incercat si boldea cu legea speciala a scurgerii de informatii in faza de cercetare a dosarelor

  Raportează
 • postat de flo Marți, 03 Aprilie 2012 09:32 Link la comentariu
  0
  0

  Ce bun ar fi un act normativ, care sa pedeapseasca si medicii care omoara copii nevinovati, in serie!

  Raportează
 • postat de allex Marți, 03 Aprilie 2012 07:02 Link la comentariu
  0
  0

  Si pacientii raman expusi la indolenta medicilor...care nu au nici o treaba cu JURAMANTUL LUI HIPOCRATE

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.