Profesorii de la tezele unice n-au primit banii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Profesorii implicaţi în desfăşurarea tezelor cu subiect unic nu şi-au primit nici până acum banii deşi examenele au avut loc în decembrie, anul trecut. În pragul celei de-a doua sesiuni a tezelor cu subiect unic pentru semestrul întâi, profesorii gălăţeni aşteaptă în continuare ordinul de ministru prin care le vor fi alocaţi banii care li se cuvin.

La nivelul judeţului au fost implicate 3249 de cadre didactice în comisiile de la centrele din şcoli şi de la centrele de evaluare sau de contestaţii.

„Anul trecut, în ianuarie cadrele didactice şi-au primit banii, dar şi bugetul fusese aprobat mai repede. Acum, din câte ştiu, nici n-au apărut normele de plată. Sindicatele au depus o grilă de salarizare pentru fiecare categorie de profesori care au făcut parte din comisie, dar totul este abia la nivelul discuţiilor”, ne spune inspectoarea general-adjunctă Laura Marin.

Luna aceasta trebuie să înceapă tezele pentru elevii care din diverse motive nu s-au putut prezenta la prima sesiune a verificărilor. Prima teza, cea la alegere între istorie şi geografie, este programată pentru săptămâna viitoare, pe 12 februarie. Pe 17 februarie va fi teza la română, iar pe 19 februarie cea la matematică.

Citit 863 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.