Salariile de merit ale profesorilor, în pericol

Salariile de merit ale profesorilor, în pericol
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) - Constantin Ciosu – susţine că situaţia Educaţiei „se scaldă în ape tulburi”: „Deocamdată nu am reuşit să stăm de vorbă pe îndelete cu doamna ministru Ecaterina Andronescu, pentru că nu a răspuns până acum la telefoane şi nici la minister nu a fost de găsit.

Deja optimismul nostru a început să se tocească, după cele aflate de la discuţiile guvernului cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale. Am înţeles că cei din Guvern au propus o îngheţare pe şase luni a salariilor tuturor bugetarilor, inclusiv ale profesorilor şi în funcţie de cum evoluează lucrurile se vor lua decizii atunci. După negocieri s-a ajuns la data de 15 aprilie, dar nouă nu ne convine.

În proiectul de buget am văzut că la capitolul cheltuieli de personal suma alocată era mai mare decât cea de anul trecut când profesorii au beneficiat în trei tranşe de o mărire de 25 la sută. Până nu vom discuta clar cu ministrul Andronescu, nu ştim exact care e situaţia” spune liderul gălăţean al FEN.

Constantin Ciosu mai susţine că în proiectul de ordonanţă pe care îl pregătea Guvernul cu privire la reducerea sporului figurau şi salariile de merit pe lista premierilor care ar putea fi tăiate şi orele suplimentare ale cadrelor didactice.

„Se pare însă că au renunţat la această nefericită idee şi că mai încearcă să nuanţeze legea. Dar până nu vedem exact în ce formă apare, nu ne putem pronunţa. Plutim între ape şi apele sunt destul de tulburi. Lucrurile se schimbă de la o zi la alta. Când vom avea date clare, le vom prezenta colegilor noştri care vor lua o decizie. Poate că ei vor înţelege situaţia. Dar mie personal mi se pare inacceptabil să nu fie respectată o lege a salarizării profesorilor care a fost declarată constituţională” a mai precizat Constantin Ciosu.

Dacă nu se va aproba mărirea salariilor conform legii promulgate la sfârşitul anului trecut, profesorii vor beneficia de majorări la fel ca toţi bugetarii, respectiv cu 2 la sută din aprilie şi 3 la sută din octombrie.

Citit 1097 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.