Al 13-lea salariu al profesorilor întârzie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cele aproximativ 8000 de cadre didactice gălăţene nu ştiu nici măcar până în acest moment când îşi vor putea primi cel de-al 13-lea salariu, pe care de regulă îl aveau deja în buzunare în ceilalţi ani încă de pe la mijlocul lui ianuarie.

„Nu ştim nimic, nici că se dă, nici că nu se dă. Cei de la minister ne spun să aşteptăm aprobarea bugetului”, ne-a declarat contabilul-şef de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, Gheorghe Dumitru. Dacă momentul decisiv este aprobarea bugetului, înseamnă că distribuirea celui de-al 13-lea salariu ar putea începe cel mai devreme la sfârşitul lunii februarie, pentru că bugetul trebuie să treacă de Parlament şi mai durează şi până va fi  publicată  legea în Monitorul Oficial.

Liderul gălăţean al Federaţiei Educaţiei Naţionale – Constantin Ciosu – susţine că a auzit declaraţii referitoare la faptul că guvernanţii se gândesc să nu mai acorde salariul al 13-lea la unele categorii de bugetari.  „Deocamdată au fost doar nişte declaraţii, nu a apărut nici un act normativ oficial. Dacă au curajul să suspende al 13-lea salariu va trebui să dea o ordonanţă de guvern măcar. Deocamdată legea prevede că acesta se acordă”, spune Constantin Ciosu.

Citit 1074 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.