Burse în străinătate pentru studenţii gălăţeni

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Absolvenţii şi studenţii ciclurilor de studii universitare de licenţă, masterat sau studii aprofundate ai Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi au încă o posibilitate de a studia în străinătate. Începând din 2009, pentru cinci ani consecutivi, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării lansează, anual, prin Centrul Naţional pentru Burse de Studii în Străinătate (CNBSS), 250 de burse Titu Maiorescu, în vederea formării de specialişti în domenii de interes pentru Uniunea Europeană.

Este vorba, printre altele, de administraţie, drept, justiţie şi afaceri interne, agricultură, politici sociale şi de sănătate, energie etc. Bursele sunt finanţate integral din bugetul de stat.

Cheltuielile pentru transport internaţional sunt suportate de către Ministerul Educaţiei o singură dată pe perioada de bursă, iar cuantumul sprijinului este de 1000 euro lunar (pentru hrană, cazare, cărţi şi rechizite, taxe şcolare etc.) Durata unui stagiu este de trei luni.

Mai multe amănunte pot fi găsite la adresa www.roburse.ro.

Oferte pentru  Franţa

O altă variantă de a studia în străinătate este oferită de către Guvernul francez. Astfel, Ambasada Franţei în România oferă burse cetăţenilor români care doresc să urmeze o specializare în Franţa şi îndeplinesc una dintre următoarele condiţii:

- sunt studenţi înscrişi în anul I de master în România şi doresc să urmeze anul II de master în anul universitar 2009-2010;

- sunt ingineri, economişti sau jurişti şi doresc să urmeze o formare de un an în management, în cadrul programului Copernic, în anul 2009-2010;

- sunt studenţi care au terminat anul II de master în România sau primul an de doctorat în co-tutelă în Franţa, în anul universitar 2008-2009, şi doresc să obţină o bursă pentru a-şi continua studiile de doctorat în co-tutelă, în perioada 2009-2011 sau 2009-2012.

Informaţii suplimentare pot fi găsite pe www.ambafrance-ro.org.

Citit 1221 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.